Nové autobusy SOR znovu na Slovensko
Cestující v okolí Nové Zámky, Levic, Komárna a Štúrova se od 13. července vozí novými autobusy SOR CN 12 Low Entry. Foto ARRIVA

ARRIVA Nové Zámky zařadila do provozu 15 autobusů SOR CN 12 pro příměstskou dopravu v Nitranském samosprávném kraji.
ARRIVA Nové Zámky zařadila do provozu 15 autobusů SOR CN 12 pro příměstskou dopravu v Nitranském samosprávném kraji.
Cestující v okolí Nové Zámky, Levic, Komárna a Štúrova se od 13. července vozí novými nízkopodlažními autobusy Low Entry, které umožní lepší přístup imobilních cestujících a maminek s kočárky. Jsou vybaveny informačními LCD panely a elektronickými tabulemi, USB nabíječkami, WiFi, kamerami a klimatizací. K dispozici je kamerový systém snímající interiér vozu, prostor všech dveří, prostor před a za vozidlem. Pracoviště řidiče je oddělené od prostoru cestujících.

"Cílem společnosti ARRIVA na Slovensku je poskytovat pro objednatele a cestující bezpečnou, moderní a udržitelnou službu v požadované kvalitě. Veřejná doprava může konkurovat individuální dopravě, pokud je pohodlná, bezpečná a spolehlivá. I proto jsme se zavázali, že 60% autobusů bude během trvání smlouvy v Nitranském kraji vybavených elektronickými tabulemi, díky kterým cestující získají přehled o průběhu jejich cesty, téměř 60% bude mít WiFi, více než 50% autobusů bude klimatizovaných a jejich průměrný věk je na úrovni 8,5 roku. S hrdostí můžeme konstatovat, že dnes, při předání dalších nových autobusů do provozu, všechny uvedené podmínky splňujeme, v některých parametrech i převyšují," řekl Silvestr Zemes, generální ředitel společností ARRIVA Nové Zámky a ARRIVA Nitra, při slavnostním uvedení do provozu 13. července.

Modernizace vozového parku společnosti ARRIVA Nové Zámky je zatím největším evropským projektem Nitranského samosprávného kraje na podporu veřejné osobní dopravy, který byl předložen a schválen pro Integrovaný regionální operační program. Dopravce se na celkové ceně za autobusy (2,38 mil. Eur) podílel 10%.

Společnost ARRIVA Nové Zámky zajišťuje provoz 97 linek příměstské autobusové dopravy v Nitranském kraji. Na pravidelných linkách jsou od 13. července k dispozici nové moderní autobusy typu SOR CN 12 s motorem Euro 6 se šetrným přístupem k životnímu prostředí. Vozy mají kapacitu 42 míst k sezení a 40 ke stání.

ARRIVA uvedla už na začátku července do provozu autobusy od výrobce SOR Libchavy, šlo o SOR NB 12 pro MHD v Trnavě.


Nové autobusy SOR znovu na Slovensko
Nové autobusy SOR znovu na Slovensko
Nové autobusy pro příměstský provoz představila ARRIVA Nové Zámky za přítomnosti Milana Belici, předsedy Nitrianského samosprávného kraje a Otokara Kleina, starosty města Nové Zámky. Foto ARRIVA