Zlepšení života v městských oblastech po celém světě: UITP Awards 2021
Vítězným projektem v kategorii Provozní a technologická dokonalost je e-busway francouzské Nantes Métropole. Nantes Metropole a Semitan modernizovaly hlavní linku BRT s 24metrovými kloubovými e-busy.

UITP vybralo nejlepší projekty ve veřejné dopravě za poslední dva roky. Vyhlášeny byly 6. února na MENA World Congress and Exhibition v Dubaji.
UITP vybralo nejlepší projekty ve veřejné dopravě za poslední dva roky. Vyhlášeny byly 6. února na MENA World Congress and Exhibition v Dubaji.
UITP Awards jsou prestižní cenou ve veřejné dopravě a představují nejambicióznější a nejinovativnější projekty posledních dvou let ve městech a regionech po celém světě. V roce 2011 vyhlásila Mezinárodní asociace veřejné dopravy (UITP) vítěze poprvé, po deseti letech jde o 6. ročník.

Projekty jsou založeny na postavení veřejné dopravy jako páteře městské mobility. Musí vynikat zvýšením kvality života v městských oblastech podporou, propagací a prosazováním veřejné dopravy.

Ceny UITP zahrnují osm kategorií a rozhoduje nezávislá odborná porota, která hodnotí přihlášené projekty na základě jejich perspektivy, inovace, přínosu a přenositelnosti:

Climate & Health: vítězem kategorie je Volvo Buses a jeho projekt 145 elektrických autobusů do Göteborgu.

Design: Rowville FlexiRide - systém veřejné dopravy reagující na poptávku Ministerstva dopravy – Victoria v Austrálii.

Marketingová kampaň: Go-To SMRT v Singapuru.

Diversity & Inclusion – Gender Equality: Globální projekt pro začlenění a boj proti sexuálnímu obtěžování ve veřejné dopravě společnosti Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) ve Španělsku.

Multimodální integrace: MaaS Moscow Transport Ministerstva dopravy a rozvoje silniční infrastruktury Moskvy v Rusku.

Provozní a technologická dokonalost: E-busway BRT: světová premiéra, 100 % elektrické, kloubové autobusy o délce 24 metrů francouzského Nantes Métropole.

Strategie veřejné a městské dopravy: Intermodální integrace návozných autobusů tpg k příměstským vlakům Léman Express ve Švýcarsku.

Mladí výzkumníci: 4Sight Rogera Tana z ComfortDelGro Limited, SBS Transit Limited v Singapuru.