Nové autobusy Setra pro Bavorsko
Společnost Arnold Reisen GmbH má ve svém vozovém parku 18 autobusů, všechny značky Setra. Nově S 515 HD a S 516 HD. Foto Daimler

Tři rodinné firmy, věrné značce Setra, letos pořídily nové luxusní vozy řady ComfortClass 500 s nejnovějšími bezpečnostními systémy, které výrobce nabízí.
Tři rodinné firmy, věrné značce Setra, letos pořídily nové luxusní vozy řady ComfortClass 500 s nejnovějšími bezpečnostními systémy, které výrobce nabízí.
I přes obtížné časy, které nastaly pro dopravce, rodinná firma Arnold Reisen GmbH založená v bavorském regionu Allgäu v roce 1927 koupila dva autobusy Setra řady ComfortClass 500. Od svého vzniku vyzkoušela všechny modely značky, nyní vybrala S 515 HD vybavenou 40 sedadly a S 516 HD se 48 sedadly. Turistické autobusy s vysokou úrovní pohodlí jsou vybaveny nejmodernějšími bezpečnostními technologiemi.

Společnost Arnold Reisen GmbH má ve svém vozovém parku 18 autobusů, všechny značky Setra. Jednu S 415 UL business využívá na pravidelné autobusové lince v regionu Kempten.

"Jednou Setra, vždy Setra" je mottem firmy Hans Biersack GmbH Coaches and Travel. Model S 516 HD s 53 sedadly je novou součástí hornobavorského rodinného podniku. První cesta turistickým autobusem ComfortClass 500 zavedla pasažéry k pohoří Wilder Kaiser v Rakousku i k jezeru Achen.

Autobusová společnost s  cestovní kanceláří se sídlem v Garmisch-Partenkirchen je na na svou flotilu Setra hrdá. „Od založení jsme neměli žádnou jinou značku autobusu,“ říká Hans Biersack junior, který společnost řídí spolu se svým otcem. Se dvěma dalšími modely S 515 HD má Biersack v současné době ve svém vozovém parku celkem tři autobusy ze současné modelové řady Setra 500. Ty jsou každých deset let nahrazovány novými vozidly.

Společnost Günther Hornsteiner si také opět vybrala Setru s novým S 516 HDH. Čtyřhvězdičkový dálkový autobus 500 TopClass je vedle prémiových vozidel S 515 HD a S 516 HD třetím prémiovým vozem ze současné modelové řady, který jezdí pro hornobavorskou rodinnou firmu. „TopClass kombinuje nejvyšší úroveň pohodlí, individuální luxus a technické dokonalosti, což přispívá ke skvělému zážitku z cestování,“ říká Günther Hornsteiner, který společnost provozuje společně se svou manželkou Martinou.

Model S 516 HDH, který je vhodný na několikadenní výlety, je vybaven panoramatickou skleněnou střechou a 50 kvalitními sedadly Setra Voyage Ambassador s pohodlným čalouněním, velkorysou sedací plochou a ergonomicky tvarovanými opěradly. Moderní design vytápění a klimatizace zajišťuje, že si všichni cestující užívají rovnoměrně vysokou úroveň klimatického komfortu. Autokar je vybaven nejnovějšími bezpečnostními systémy, které značka Setra v současné době nabízí.

Dodejme, že Daimler Buses, před pár dny avizoval od prosince pozastavení výroby autokarů Setra z důvodu nedostatku zakázek. Turistická a dálková doprava se prakticky zastavila a v závodě v Neu-Ulmu možná neopustí výrobní linku ani jeden autobus až do jara.


Nové autobusy Setra pro Bavorsko
Společnost Günther Hornsteiner si vybrala Setru 516 HDH. Čtyřhvězdičkový dálkový autobus je třetím prémiovým vozem ze současné modelové řady ve flotile. Foto Daimler
Nové autobusy Setra pro Bavorsko
Model Setra 516 HD je nově součástí hornobavorského rodinného podniku Hans Biersack GmbH Coaches and Travel. Foto Daimler