IVECO BUS získává za svůj Crossway Natural Power oceněnění „TOP SLOVAKIA 2020” a „TOP CZECH TRANSPORT 2020”

Čtenáři časopisu TRANSPORT a LOGISTIKA zvolili autobusem roku 2020 vlajkovou loď IVECO BUS. Oblíbených Crosswayů vyrobili ve Vysokém Mýtě přes 45 tisíc.
Čtenáři časopisu TRANSPORT a LOGISTIKA zvolili autobusem roku 2020 vlajkovou loď IVECO BUS. Oblíbených Crosswayů vyrobili ve Vysokém Mýtě přes 45 tisíc.
Vůz Crossway Natural Power získává ocenění za svou vlajkovou loď v kategorii autobusů. Tato ocenění udělovaná na Slovensku i v České republice časopisem TRANSPORT a LOGISTIKA potvrzují vedoucí postavení řady Crossway v celé Evropě a rovněž čelní pozici IVECO BUS v technologii vozidel na zemní plyn.

Crossway Natural Power byl v kategorii autobusů korunován oceněními „TOP SLOVAKIA 2020“ a „TOP CZECH TRANSPORT 2020“. Tyto prestižní ceny udělované v obou zemích časopisem TRANSPORT a LOGISTIKA představují další kapitolu v příběhu úspěchu řady Crossway, zejména verze Natural Power.

Z výsledků čtenářské ankety, tedy názorů a zkušeností získaných většinou od dopravních společností a odborníků na veřejnou dopravu, získáváme jasný obraz a doklad o popularitě jednotlivých značek užitkových vozidel na slovenském a českém trhu i o názorech spotřebitelů.

Řada Crossway, považovaná za evropského lídra v segmentu meziměstské dopravy, stanovuje díky rekordní produkci přesahující 45 000 vozů nové milníky. Crossway, který se těší velké oblibě jak u soukromých dopravních společností, tak i provozovatelů veřejné dopravy, potvrzuje u verze Natural Power svou schopnost přesvědčit zákazníky svou ziskovostí, polyvalencí a špičkovou technologií pohonu na zemní plyn.

Crossway Natural Power představuje osvědčené řešení mobility na zemní plyn a biometan, jenž šetří životní prostředí. Umožňuje výrobci nabízet z hlediska ochrany životního prostředí a veřejného zdraví lepší možnosti. Špičkové parametry jsou patrné zejména z perspektivy snižování objemů emisí znečišťujících látek a hladiny hluku. U zemního plynu jsou úrovně emisí jemných částic zredukovány téměř na nulu a emise oxidů dusíku vykazují snížení o více než jednu třetinu. Rovněž hladina hluku poklesla na polovinu, což poskytuje řidiči, cestujícím a veškerým osobám poblíž vozu výjimečně tiché prostředí.

Řešení rovněž respektuje přírodní zdroje, které jsou plně kompatibilní s biometanem vyráběným z organického odpadu. Tudíž Crossway Natural Power vykazuje vynikající parametry uhlíkové stopy a představuje konkrétní krok k přechodu na jinou energii. Přínos pro životní prostředí se projevuje snížením objemu skleníkových plynů až o 95%

Jsme velmi hrdí na to, že jsme obdrželi tato ocenění, jenž zdůrazňují a současně stvrzují náš silný závazek vůči projektům ekologicky udržitelné dopravy. Zemní plyn je výchozím bodem na cestě k dopravě s nulovými emisemi a náš vůz Crossway Natural Power se stává symbolickou vlajkovou lodí pro každou dopravní společnost, jež hledá způsoby, jak ekologizovat své vozové parky,“ uvedl Stephane Espinasse, IVECO BUS Brand Leader.

Výrobní závod ve Vysokém Mýtě, který se nachází 180 km východně od Prahy, se i díky těmto skutečnostem stává významným orientačním bodem v celém průmyslovém odvětví. Výroba autobusů ve Vysokém Mýtě má dlouholetou tradici a společnost Iveco Czech Republic a.s. si letos připomíná 125 let historie od svého založení. S více než 3 800 zaměstnanci a 1 700 subdodavateli je jedním z největších zaměstnavatelů v České republice i ve východní Evropě a s více než 4 000 vyrobenými autobusy za rok je také největším evropským výrobcem autobusů.