Volvo získalo ve Finsku několik objednávek na elektrické autobusy

Z celkem 82 autobusů Volvo 7900 Electric bude největší počet dodán do Helsinek, dále do měst Joensuu a Savonlinna.
Z celkem 82 autobusů Volvo 7900 Electric bude největší počet dodán do Helsinek, dále do měst Joensuu a Savonlinna.
61 autobusů je určeno do Helsinek a představuje pro Volvo Buses historicky největší objednávku ve Finsku. Dvě další zakázky zahrnují 13 elektrických autobusů pro Joensuu a osm pro město Savonlinna na východě země.

Jsme potěšeni, že jsme během krátké doby získali tři objednávky na elektrické autobusy ve Finsku. Zvláště důležitá je největší zakázka pro Helsinky, kde vytváříme pevný základ pro naše kompletní řešení v oblasti elektromobility,“ říká Anna Westerberg, prezidentka Volvo Buses.

V Helsinkách bude 19 nízkopodlažních kloubových autobusů Volvo 7900 Electric. Nabíjet se budou na konečné zastávce linky pantografem, dalších 42 autobusů bude využívat noční nabíjení v depu.

Jedním z určujících faktorů pro výběr společnosti Volvo Buses jako partnera ve Finsku bylo její zaměření na bezpečnost a spolehlivost a také její dlouhodobé zkušenosti s implementací řešení elektrické veřejné dopravy, uvádí Volvo Buses v tiskové zprávě.

Město Savonlinna je jedním z prvních ve Finsku, které požaduje plně elektrické autobusy. Dodávka osmi vozů Volvo 7900 Electric pro provoz od začátku roku 2023 bude prvními elektrickými autobusy ve městě.

Autobusy pro Joensuu zahájí provoz v létě, v Helsinkách vyjedou nové autobusy na podzim.