Velká objednávka pro Volvo do Anglie
Own Buses v anglickém městě Warrington příští rok vymění všechny své dieselové autobusy na elektrické. Foto WOB

Volvo Buses je vítězem zakázky na 105 elektrických autobusů do Warringtonu. Město v příštím roce obnoví všechny své dieselové autobusy. Postavilo i nové depo.

 

Volvo Buses je vítězem zakázky na 105 elektrických autobusů do Warringtonu. Město v příštím roce obnoví všechny své dieselové autobusy. Postavilo i nové depo.

 

Společnost Warrington’s Own Buses v anglickém městě Warrington si pro elektrifikaci svého vozového parku vybrala Volvo Buses. Jednopodlažní i dvoupodlažní autobusy budou postaveny na podvozku Volvo BZL, který Volvo představilo na podzim roku 2021. Karoserie budou pocházet od egyptského MCV, se kterým Volvo Buss nedávno podepsala smlouvu o partnerství pro výrobu elektrických autobusů pro městský a meziměstský provoz na evropském trhu. Spolupráce již probíhá ve Velké Británii, kde zákazníkům Volvo Buses dodá přibližně 200 autobusů pro Stagecoach a Metroline.  

Město Warrington se rozhodlo v příštím roce nahradit celou současnou dieselovou autobusovou flotilu elektrickými autobusy. 105 autobusů Volvo se bude nabíjet v nově otevřené moderní vozovně Warrington's Own Buses na Dallam Lane vybudované za přibližně 10 milionů liber. Staré depo Wilderspool po 61 letech zcela opustila, bude zbornáno a využito pro nový developerský projekt. Energie pro nabíjení autobusů bude pocházet z velké solární elektrárny ve vlastnictví města. Infrastrukturu zajišťuje EO Charging.

Warrington leží v severní Anglii mezi Liverpoolem a Manchesterem na řece Mersey, má asi 200 tisíc obyvatel a ročně zde proběhne kolem 5 milionů autobusových cest. Částečné financování na přechod na elektrické autobusy získalo spolu s dalšími partnery z vládního programu ZEBRA 2011, díky kterému bude do roku 2025 zavedeno 4 000 autobusů s nulovými emisemi. Warrington tak bude jedním z mála míst ve Spojeném království, kde budou v provozu jen 100 % elektrické autobusy.

Route-one.net, warringtonsownbuses.co


Velká objednávka pro Volvo do Anglie
Nové moderní depo Warrington's Own Buses pro elektrické autobusy otevřené letos na ulici Dallam Lane. Foto WOB