Teplické cyklobusy zahajují sezonu

V sobotu 28. dubna vyrazí letos poprvé cyklobusy Arriva. O víkendech a svátcích pojedou sedmkrát denně na Moldavu a na Komáří vížku.
V sobotu 28. dubna vyrazí letos poprvé cyklobusy Arriva. O víkendech a svátcích pojedou sedmkrát denně na Moldavu a na Komáří vížku.
S cyklobusy Arrivy se cyklisté dostanou na Moldavu a na Komáří vížku. Od 30. června  přibude spoj, který pojede ve všední dny. Poplatek za přepravu kola je 20 Kč. Souprava autobusu s přívěsem jich uveze 20.

Stejně jako vloni jsou to linky 484 a 493, které svezou cyklisty z Teplic do Krušných hor od 28. dubna až do 31. srpna. Jízdné se nemění, k ceně klasické jízdenky cestující zaplatí za přepravu kola 20 korun v případě jízdenky pro jednotlivou jízdu nebo 90 korun za celodenní jízdenku. Jediným omezením je počet míst pro kola v cyklovleku a rozměr kola, které se musí vejít na stojan. Využít lze i cyklojízdenky Labe-Elbe.

Linka 493 s přívěsem na kola jezdí pravidelně třikrát denně a dopraví cestující až na Moldavu. O letních prázdninách navíc bude jezdit i v pracovní dny. Linka 484 jezdí s cyklovlekem čtyřikrát denně až na Komáří vížku:

    linka 484: Teplice – Srbice – Krupka – Krupka, Fojtovice
    linka 493: Teplice – Košťany – Hrob – Mikulov – Moldava – Dolní Moldava

„Zájem o dopravu s kolem neustále roste, v loňském roce jsme přepravili přes tisíc cyklistů i s koly,“ říká obchodní ředitel ARRIVA CITY Petr Havlík. „Podle přepravních podmínek nesmí kolo mít na sobě nic, co by mohlo upadnout a ohrozit ostatní účastníky provozu, musí mít standardní rozměry, nesmí být dramaticky poškozené. Cestující obdrží místenku s číslem stojanu a při výstupu dostane proti místence kolo zpět," doplnil Havlík.

Informace o přepravě kol


Teplické cyklobusy zahajují sezonu
Přívěs cyklobusu uveze 20 kol. Foto Arriva