Škoda Group expanduje do Rakouska
Do Bonnu v Německu dorazila z Plzně 1. února ráno nová tramvaj Škoda ForCity Smart. Nyní bude následovat testování, školení pro řidiče a servisní pracovníky a formální schválení do provozu. Do provozu by měla vstoupit v létě. SWB Bus und Bahn objednal u Škoda Group celkem 26 těchto tramvají. Informační panely jsou značky Bustec. Pokud se týká Rakouska, Škodovka v minulosti dodávala trakční motory do trolejbusů v Salzburgu. Foto SWB Bus und Bahn

V roce 2022 prošla Škoda Group výraznými změnami organizační struktury. K 1. únoru založila novou dceřinou společnost Škoda Group Austria GmbH se sídlem ve Vídni a hodlá posílit na trzích západní Evropy.

 

Reklama

V roce 2022 prošla Škoda Group výraznými změnami organizační struktury. K 1. únoru založila novou dceřinou společnost Škoda Group Austria GmbH se sídlem ve Vídni a hodlá posílit na trzích západní Evropy.

 

Tato společnost přebírá 40 zaměstnanců a část aktiv společnosti Molinari Rail GmbH Austria. Škoda Group vidí v tomto kroku výrazné posílení své pozice v oblasti technického projektování a designu. Získává zkušený tým, který bude pracovat jak na zakázkách v rámci skupiny, tak i na vlastních projektech.

V loňském roce prošla naše skupina významnými změnami organizační struktury s cílem expandovat na nové trhy a rozšířit své portfolio. Tato nová akvizice je jasnou ukázkou naší práce a posilování pozice Škoda Group na trzích západní Evropy a zapadá do námi vytyčené strategie. Jsem rád, že jsme touto akvizicí získali tým 40 velmi zkušených projektantů,“ popisuje Mike Niebling, President West Region Škoda Group, pod kterého spadá i vedení rakouské pobočky.

Převzetím zaměstnanců a části aktiv Molinari Rail GmbH Austria, která se v listopadu roku 2022 dostala do insolvence, získává Škoda Group dvě nové lokality. Hlavní sídlo její rakouské dceřiné společnosti se nachází ve Vídni a pobočka je v tyrolském městě Schwaz. Nová dceřiná společnost bude mít velkou samostatnost v rámci svého byznysu a expertízy, ale bude se také podílet na aktivitách celé skupiny.
 
Těšíme se na spolupráci s novými kolegy, kteří zajisté díky svému know-how přinesou nové myšlenky a nápady. Výzvou pro ně bude jistě i to, že budou pracovat jak na projektech v rámci skupiny, tak i na projektech, které již mají rozpracované pro své další zákazníky. Naším cílem je také realizovat zakázky, které byly v době podpisu rozjednané,“ doplňuje Andreas Maroschik, President Rolling Stock Development ve Škoda Group.

Škoda Group má několik výrobních areálů v České republice a jeden ve Finsku. Obchodní jednotky má také v Německu, Itálii, Rakousku, Maďarsku a dalších zemích. Ve svých společnostech zaměstnává 8 000 lidí. Do výzkumu a vývoje investovala v roce 2021 celkem 2,08 miliardy Kč.


Škoda Group expanduje do Rakouska
Tým Škoda Group Austria GmbH. Foto Škoda Group