Siemens převzal Heliox, specialistu na rychlé dobíjení eBusů a eTrucků

S technologiemi Heliox rozšiřuje Siemens eMobility svou nabídku nabíjecích řešení pro rostoucí počet elektrických autobusů a nákladních vozidel a přidává digitalizační a softwarový potenciál.

Reklama

S technologiemi Heliox rozšiřuje Siemens eMobility svou nabídku nabíjecích řešení pro rostoucí počet elektrických autobusů a nákladních vozidel a přidává digitalizační a softwarový potenciál.

Poté, co byla v srpnu loňského roku podepsána kupní smlouva, Siemens AG nyní dokončil akvizici společnosti Heliox, technologického lídra v řešení rychlého nabíjení pro vozové parky eBusů, eTrucků i osobních automobil. Jeho koupí doplňuje stávající portfolio Siemens eMobility o produkty a řešení v rozsahu od 40 kW až po megawattového nabíjení pro depa a nabíjení na trase. Portfolio nizozemské společnosti, která zaměstnává 330 lidí, také rozšiřuje přítomnost společnosti Siemens na trhu, zejména v Evropě a Severní Americe, a zároveň zlepšuje její odborné znalosti v oblasti výkonové elektroniky. Mobilní, škálovatelné a paralelní nabíjecí řešení Heliox umožní společnosti Siemens lépe obsluhovat tyto trhy.

Matthias Rebellius, člen představenstva Siemens AG a generální ředitel Smart Infrastructure, řekl: „Zažíváme nebývalý růst na trhu infrastruktury pro nabíjení elektromobilů. Za nejrychleji rostoucí segment jsou zde považována stejnosměrná rychlonabíjecí řešení pro vozové parky eBusů a eTrucků. Díky akvizici společnosti Heliox má Siemens eMobility dobrou pozici pro nabídku zákazníkům po celém světě.“

Kromě řešení pro rychlé nabíjení stejnosměrným proudem nabízí Heliox také služby pro monitorování nabíjecích stanic a energetický management. To rozšiřuje portfolio produktů Siemens eMobility IoT a posiluje nabídku digitalizace a softwaru. Kombinace nabíjecích portfolií obou společností vytváří silnou nabídku pro zákazníky. Heliox bude těžit ze schopností společnosti Siemens v oblasti industrializace, globální distribuční sítě a infrastruktury k rozšíření výroby a uspokojení rostoucí poptávky zákazníků.

Siemens eMobility je součástí Siemens Smart Infrastructure. Společnost nabízí hardware, software a služby s IoT pro AC a DC nabíjení od 11 kW do 1 MW pro širokou škálu aplikací. Siemens koupil Heliox od soukromé investiční společnosti Waterland a skupiny zaměstnanců a jednotlivých akcionářů.

Ve fiskálním roce 2023, který skončil 30. září 2023, vygenerovala skupina Siemens tržby ve výši 77,8 miliardy eur a čistý zisk 8,5 miliardy eur. K 30. září 2023 společnost zaměstnávala po celém světě zhruba 320 000 lidí.

Siemens Smart Infrastructure má své globální ústředí ve švýcarském Zugu. K 30. září 2023 měla společnost po celém světě přibližně 75 000 zaměstnanců.