IVECO BUS dodává 238 CROSSWAY sardinské dopravní společnosti ARST
Autobusy Iveco Crossway nejsou na Sardinii novinkou. Foto Arst.sardegna.it

Azienda Regionale Sarda Trasporti (ARST), největší provozovatel městské, meziměstské a železniční veřejné dopravy na ostrově Sardinie, převzal prvních 144 autobusů CROSSWAY.

 

Azienda Regionale Sarda Trasporti (ARST), největší provozovatel městské, meziměstské a železniční veřejné dopravy na ostrově Sardinie, převzal prvních 144 autobusů CROSSWAY.

 

Slavnostní předání se uskutečnilo v sídle společnosti ARST v Nuoro v Pratosardu za přítomnosti Carla Poledriniho - generálního ředitele, Dr. Roberta Neroniho - ředitele, Antonia Mora - regionálního radního pro dopravu a Gianlucy Annunziaty - generálního ředitele společnosti IVECO BUS Italy.

Model CROSSWAY (verze třídy II), který si společnost ARST vybrala pro obnovu svého vozového parku, nabízí vysokou kapacitu pro cestující s 51 sklopnými sedadly. Výsuvná rampa u středních dveří usnadňuje přístup osobám se zdravotním postižením. Vozidla jsou vybavena motorem Cursor 9 Euro 6 o výkonu 360 k, automatizovanou převodovkou a řadou technologických prvků, které zvyšují bezpečnost a komfort. Patří k nim hasicí systém, pokročilé palubní bezpečnostní systémy, kamerový systém, geolokace, systém počítání cestujících a informační a odbavovací systémy.

"Nová vozidla jsou důležitým krokem v obnově vozového parku společnosti, která chce nabízet dopravní služby na stále vyšší úrovni. Budou využívána především k přepravě studentů. Pomohou dosáhnout cíle, kterým je zajištění lepší mobility a snazšího přístupu ke vzdělávání studentů v regionálním měřítku, což je velmi důležitá poptávka ze strany podniků a především mladých lidí, pro které se podmínky dopravy výrazně zlepší," uvedla ARST.

"Jsme hrdí na to, že můžeme podpořit společnost ARST v tomto důležitém procesu obnovy jejího vozového parku. S vozem CROSSWAY těží společnost ARST z výkonu nesporného lídra na trhu ve svém segmentu. Jedná se o vozidlo oceňované pro svou spolehlivost a bezpečnost, které nabízí optimální úroveň komfortu pro cestující i řidiče na krátké a střední vzdálenosti," uvedl Stéphane Espinasse, IVECO BUS Sales and Product Manager.

Zbývajících 94 vozů CROSSWAY přijede na Sardinii do června 2023. Výběrové řízení na vozidla bylo uzavřeno v prosinci 2021. Celkem provozuje ARST 830 autobusů. Zajišťuje spojení mezi 369 obcemi a 3 000 zastávkami s 4 000 spoji denně. Ročně ujedou autobusy 35 500 000 km.

 


IVECO BUS dodává 238 CROSSWAY sardinské dopravní společnosti ARST
Gianluca Annunziata, generální ředitel IVECO BUS Itálie. Foto IVECO BUS