Italská TPER s největší flotilou hybridních autobusů

TPER Bologna uvedla do provozu 19 autobusů Citaro Hybrid. S celkovým počtem 86 vozidel jde o největší hybridní flotilu v Itálii.
TPER Bologna uvedla do provozu 19 autobusů Citaro Hybrid. S celkovým počtem 86 vozidel jde o největší hybridní flotilu v Itálii.
TPER koupila 28 vozů Citaro s hybridní technologií. 19 z nich bylo v úterý 26. února uvedeno do provozu v Bologni, kde začnou jezdit na příměstských linkách 90 a 96. Před několika dny přijelo 30 podobných vozidel do Florencie, kde je ve zkušebním provozu i eCitaro.

Citaro Hybrid bylo představeno před dvěma lety na veletrhu Busworld 2017. Jde o klasické Citaro doplněné o elektrický motor s výkonem 14 kW a superkapacitory pro ukládání energie vzniklé při brzdění. Úspory z hlediska spotřeby jsou kolem 8,5% a sníženy jsou i emise oxidů dusíku a emise oxidu uhličitého. Autobusy Citaro Hybrid pro TPER jsou vybaveny dvěma dveřmi a mohou přepravovat 111 cestujících (26 sedících a prostor pro kočárek nebo vozíček).

19 nových autobusů je součástí dodávky 28 vozidel v celkové hodnotě 6,2 milionů EUR; 90% investice bylo realizováno samotným TPER a zbývajících část z fondů EU "POR-FESR 2014-2020" pro region Emilia-Romagna. Zbývajících 9 vozidel bude v provozu na trase 6 ve Ferraru na důležitém spojení s nemocnicí Cona. Tato investice je součástí plánu obnovy vozového parku: třínápravových hybridních, plynových a elektrických vozidel podle charakteristik jednotlivých tratí. TPER bude mít i jako první v Evropě autobusy na zkapalněný zemní plyn, které dodá Italiana Autobus a Scania.

Zdroj: autobusweb.com