Integrovanou dopravu Středočeského kraje povede Zdeněk Šponar
JUDr. Zdeněk Šponar povede příspěvkovou organizaci IDSK od 7. června. Foto Středočeský kraj

Rada Středočeského kraje jmenovala JUDr. Zdeňka Šponara novým ředitelem příspěvkové organizace IDSK s účinností od 7. června.
Rada Středočeského kraje jmenovala JUDr. Zdeňka Šponara novým ředitelem příspěvkové organizace IDSK s účinností od 7. června.
Do výběrového řízení na ředitele Integrované dopravy Středočeského kraje - IDSK se přihlásili 3 uchazeči, osobní jednání proběhlo dne 20. 5. 2021. Výběrová komise na základě komplexního zhodnocení doporučila Radě kraje ke jmenování do funkce JUDr. Zdeňka Šponara. Rada jmenování schválila 3. června. Zdeněk Šponar od 1. 12. 2017 do 29. 2. 2020 na IDSK působil jako právník i jako statutární zástupce ředitele.

Pan Zdeněk Šponar již na IDSK v minulosti působil. Jeho znalosti prostředí pražské i středočeské dopravy budou klíčové pro složité období, ve které se veřejná doprava nachází. Finanční stabilizace systému, nové soutěže na autobusové dopravce, projekt modernizace středočeské železnice a integrace digitálních služeb a platforem budou patřit k jeho základním úkolům,“ řekl radní pro oblast veřejné dopravy Petr Borecký.

V současné době je pověřen řízením IDSK Ing. Andrej Hoffman, zástupce ředitele pro ekonomiku a smluvní zajištění, kterému jmenováním nového ředitele pověření končí.