Higer uzavřel největší čínskou exportní smlouvu v roce 2020
Smlouvu on-line podepsali generální ředitel Mowasalat Fahad Saad Al-Qahtani Fahd a Huang Shuping, generální ředitel společnosti Higer. Zúčastnilo se také několik významných hostů, včetně katarského předsedy vlády šejka Khalida bin Khalifa bin Abdulaziz Al Thani. Foto Higer

Čínský výrobce a obr smlouva na autobusy do Kataru podruhé. 1 815 autobusů a autokarů pro Mistrovství světa ve fotbale dodá Higer.

Čínský výrobce a obr smlouva na autobusy do Kataru podruhé. 1 815 autobusů a autokarů pro Mistrovství světa ve fotbale dodá Higer.

30. listopadu 2020 společnost Higer podepsala prostřednictvím videokonference smlouvu s Katarem na prodej autokarů. Katarským provozovatelům dodá 1 815 kusů vozidel, jedná se o největší čínskou dohodu o vývozu autobusů do Kataru a největší čínský export autobusů v roce 2020. Higer o slavnostním podpisu informoval na sociální síti.

Všechny vozy od Higer jsou určeny, stejně jako elektrické autobusy od Yutong, na mistrovství světa FIFA 2022 v Kataru. Higer podle svých slov nikdy nepropásl velkou sportovní událost v Kataru. V roce 2006 sloužilo 500 autobusů a autokarů Higer mnoha sportovcům na 15. asijských hrách konaných v Kataru. Profesionální poprodejní tým byl rozmístěný na různých místech, aby byl k dispozici a poskytoval včas a efektivně poprodejní služby. Prostřednictvím první dohody si Higer získal důvěru místních autobusových dopravců. Tehdy Higer dodal všechna vozidla za pouhé tři měsíce.

V současnosti je podle serveru chinabuses.org v Kataru v provozu téměř 5 000 autobusů a autokarů Higer, což představuje více než 90% autobusového trhu v zemi. Více než 2 000 je určeno pro přepravu studentů základních a středních škol. Vozidla jsou u katarských cestujících oblíbená, mají účinnou klimatizaci a velmi dobrou schopnost manévrovatelnosti. Někteří místní pracovníci poskytující servis byli v Suzhou osobně.

Katar se svou polohou v pouštní oblasti na Středním východě nemá pro provoz autobusů příliš příznivé podmínky (z důvodu vysokých teplot během léta se mistrovství odehraje v listopadu a prosinci 2022). Higer s jediným státním katarským dopravcem Mowasalat spolupracuje už 15 let a obě strany si vztahy pochvalují.
 
Katar ve velkém vybuduje také nové autobusové zastávky (cca 2 700) a několik nádraží. Všechny s klimatizací.