Yutong získal vůbec největší objednávku na elektrické autobusy
Slavnostního podpisu katarské strategie elektrických autobusů 30. listopadu se on-line zúčastnil katarský předseda vlády šejk Khalid bin Khalifa bin Abdulaziz Al Thani, ministr dopravy a spojů JE Jassim bin Saif Ahmed AI-Sulaiti, čínský velvyslanec v Kataru Zhou Jian, obchodní poradce hospodářského a obchodního úřadu velvyslanectví ČLR v Kataru Yang Song, generální ředitel Mowasalat Fahad Saad Al-Qahtani, zástupce generálního ředitele Qatar Authority Free Zone („QFZA“) Abdulla Al-Misnad a generální ředitel Yutong Group Tang Yuxiang. Foto Yutong

Až 1 002 autobusů, z toho 741 elektrických, pro Mistrovství světa FIFA 2022 v Kataru dodá výrobce z čínského Zhengzhou. S místní vládou se dohodl na založení výrobního závodu.
Až 1 002 autobusů, z toho 741 elektrických, pro Mistrovství světa FIFA 2022 v Kataru dodá výrobce z čínského Zhengzhou. S místní vládou se dohodl na založení výrobního závodu.
Yutong podepsal 30. listopadu rekordní rámcovou smlouvu až na 1 002 autobusů !  741 z nich bude elektrických, což je zatím vůbec největší zakázka na bezemisní autobusy. Smlouva pochází od Mowasalat, katarské společnosti, která bude zajišťovat dopravu na mistrovství světa FIFA v Kataru v roce 2022.

Podpis katarské strategie pro elektrické autobusy mezi Yutong Bus, Qatar Authority Free Zones (QFZA) a Mowasalat proběhl on-line. Součástí byla také rámcová dohoda o založení továrny KD v Kataru. Katar 2022 bude první akcí Světového poháru, která odebere největší počet elektrických autobusů s nulovými emisemi, zdůrazňuje Yutong.

Závod na výrobu e-busů bude stát ve Free zóně Umm AlHoul, první vozy by měly být určeny pro FIFA 2022, další ale na vývoz na Blízký východ, do Evropy, Jižní Ameriky a Afriky. Součástí dohody bude také poskytnutí know-how, e-busy budou vyráběny katarskými firmami jako součást strategie vlády. Očekává se, že tyto firmy vytvoří základy předního odvětví elektrických vozidel v regionu a budou je dodávat, stejně jako díly, na trhy po celém světě.

Pro Yutong Bus bude Katar 2022 další významnou mezinárodní sportovní událostí, které poskytla služby a podporu po mistrovství světa ve fotbale v roce 2018 v Rusku, a na několika mezinárodních konferencích, například setkání APEC.

Yutong Bus uvádí, že prodal více než 130 000 kusů nových elektrických autobusů do více než 350 měst a 24 zemí a regionů po celém světě, včetně Francie, Velké Británie, Austrálie, Chile a Dánska.

"Yutong Bus bude i nadále úzce spolupracovat s místními partnery v Kataru na urychlení budování systému veřejné dopravy pomocí zelené energie," řekl Shen Hui, z Yutong Bus na Středním východě. „Továrna KD na elektrické autobusy bude vyrábět elektrické autobusy v lokálním designu a Yutong nabídne více zkušeností a technologií na podporu udržitelného rozvoje místní veřejné dopravy.“