Elektrické léto v Göteborgu
42 plně elektrických autobusů Mellor Sigma 7 bude provozovat Connect Bus na lince Flex na zavolání Västraffik.

S cílem snížit přetížení spojů a zrychlit veřejnou dopravu restrukturalizuje Västtrafik od 19. června veřejnou dopravu v Göteborgu. Přibude 63 nových elektrických autobusů.

S cílem snížit přetížení spojů a zrychlit veřejnou dopravu restrukturalizuje Västtrafik od 19. června veřejnou dopravu v Göteborgu. Přibude 63 nových elektrických autobusů.

"Göteborg roste a my musíme být schopni uspokojit rostoucí poptávku po cestování veřejnou dopravou. Abychom umožnili většímu počtu lidí cestovat udržitelně, musíme zkrátit dobu cestování a vytvořit nové příležitosti,! říká Camilla Holtet, manažerka rozvoje ve Västtrafik, úřadu pro veřejnou dopravu kraje v jihozápadní části Švédska.  

Zároveň na linkách 19, 21, 56, 25, 759, 60, 61, 62 a 63 začnou jezdit elektrobusy. Díky tomu bude mít několik oblastí v Göteborgu klidnější a čistší provoz. "Elektrické autobusy nám umožňují vytvářet klidnější a čistší města pro život. Od letošního léta budou dva ze tří městských autobusů v kraji Västra Götaland zahrnující město Göteborg jezdit na elektřinu," říká Camilla Holtet. K 19. červnu bude v provozu celkem 365 autobusů na elektřinu v Göteborgu, Mölndalu a Partille.

Do konce letošního roku má v síti Västtrafik jezdit přibližně 460 elektrických autobusů. Provozovatel veřejné dopravy Transdev poslal první dva kloubové autobusy Volvo 7900 Electric do provozu s cestujícími v červnu 2018. Velká elektrická revoluce proběhla v Göteborgu při změně jízdních řádů v prosinci 2020, kdy prakticky přes noc nasadil do provozu ve spolupráci s Volvo Buses a ABB, která dodala nabíjecí infrastrukturu, 145 plně elektrických autobusů.