Daimler představí již brzy novou generaci S 500
První Setra ComfortClass nové generace v Neu-Ulmu. Bez masky jí Daimler ukáže v létě. Foto Daimler Buses

V závodě v Neu-Ulmu sjely z výrobní linky první vozy Setra ComfortClass s řadou technických a vizuálních inovací. TopClass bude brzy následovat.
V závodě v Neu-Ulmu sjely z výrobní linky první vozy Setra ComfortClass s řadou technických a vizuálních inovací. TopClass bude brzy následovat.
Závod Daimler Buses v Neu-Ulmu zahájil sériovou výrobu nových autobusů Setra ComfortClass a TopClass 500. Nové autobusy splňující nejpřísnější normy kvality Setra a mohou vyjet na silnice. Závod je kompetenčním centrem pro autokary v rámci výrobní sítě Daimler Buses.

Jochen Duppui, ředitel výroby Daimler Buses Western Europe: „Každé uvedení nové generace vozidel do výroby je vždy výzvou. Můžete se však spolehnout na know-how našeho týmu zde v Neu-Ulmu: Zaměstnanci přesně vědí, jak vyrábět prémiové autobusy splňující nejvyšší standardy kvality a zahájení výroby těchto dvou autobusů Setra to prokázalo.“

Daimler Buses poprvé se zahájením výroby Setra ComfortClass a TopClass vytvořil v Neu-Ulmu takzvanou digitální autobusovou karoserii. Všechny nové komponenty obou vozů byly předem digitálně sestaveny na počítači ve správném pořadí montáže, aby bylo možné analyzovat jednotlivé kroky procesu. V předstihu to umožnilo optimalizace v rámci procesu montáže a minimalizovalo následné úpravy, což přispělo k hladkému uvedení na trh, uvedl Daimler Buses. V budoucnu bude tato metodika aplikována na všechny nové série.

První nové vozy nové generace zájezdových autobusů řady S 500 již několik týdnů brázdí Evropu v rámci zkušebních testů. Zatím s maskovací fólií. Oficiální uvedení dvou nových modelů s řadou technických a vizuálních inovací je naplánováno na letošní léto.