'Arena of the Future'

Celosvětový inovační projekt zajištění mobility s nulovými emisemi směrem k uhlíkové neutralitě. Dálnice s bezkontaktním přenosem energie pro nabíjení vozidel.
Reklama
Celosvětový inovační projekt zajištění mobility s nulovými emisemi směrem k uhlíkové neutralitě. Dálnice s bezkontaktním přenosem energie pro nabíjení vozidel.
Dálnice A35 Brebemi-Aleatica, ABB, Electreon, FIAMM Energy Technology, IVECO, IVECO Bus, Mapei, Pizzarotti, Politecnico di Milano, Prysmian, Stellantis, TIM, Univerzita Roma Tre a Parma University oznámily zahájení spolupráce zaměřené na vytvoření podmínek pro rozvoj inovativního systému mobility osob a zboží s nulovými emisemi podél dálnic.

Toto konsorcium bude v nadcházejících měsících společně demonstrovat účinnost a efektivitu technologií souvisejících s napájením elektrických automobilů, autobusů a užitkových vozidel bezkontaktním dynamickým indukčním nabíjením.

Jedinečnost tohoto revolučního projektu Aréna budoucnosti spočívá v tom, že bude společně skupina významných mezinárodních průmyslových společností spolupracovat s prestižními univerzitami a institucemi, s cílem analyzovat všechna data, která se během příštích měsíců práce a výzkumu související s touto futuristickou technologií získají.

Projekt zahrnuje zejména:

  • výstavba asfaltového prstence Arena of the Future s délkou 1 050 metrů napájeného elektrickou energií 1 MW v soukromé části dálnice A35 (dálniční spojení mezi Bresciou a Milánem) poblíž sjezdu Chiari Ovest
  • aplikace technologie „Dynamic Wireless Power Transfer“ (Dynamický systém přenosu elektrické energie) pro různé řady elektrických vozidel ve statickém a dynamickém prostředí
  • pokročilá konektivita prostřednictvím technologií 5G a IoT (internet věcí) k zajištění maximální bezpečnosti silničního provozu a optimalizaci produktivity užitkových vozidel
  • optimalizace vozovky, aby byla odolnější a nezměnila účinnost indukčního náboje.

'Arena of the Future'
Dynamic Wireless Power Transfer. Nabíjecí cívky jsou pokryty asfaltem