Vánoční dárek SAD Žilina: Nová Iveco Crossway
Nová Iveco Crossway v SAD Žilina. Foto SAD Žilina

Stejně jako před rokem, i letos před Vánoci přijelo do SAD Žilina 30 autobusů Iveco Crossway.
Stejně jako před rokem, i letos před Vánoci přijelo do SAD Žilina 30 autobusů Iveco Crossway.
SAD Žilina ve spolupráci se Žilinským samosprávným krajem uvádí v předvánočním čase do provozu 30 nových autobusů Iveco Crossway. Autobusy jsou vybaveny motory Euro 6 a samohasícím systémem. K výbavě patří již v současné době standardně USB porty (v prostoru pro kočárky), Wi-Fi a LCD monitory. Stejný typ vozů koupil dopravce před rokem.

Po zařazení těchto autobusů do provozu bude mít dopravce 60 autobusů s USB porty, 242 vozů s Wi-fi připojením, z toho 190 i s LCD monitory. Z třiceti nových modrých dvanáctimetrových autobusů s obsaditelností 43 sedících cestujících je 13 autobusů nízkopodlažních. Nízká nástupní výška podlahy mezi předními a středními dveřmi umožňuje snadnější nástup a výstup pro imobilní cestující a rodiče s kočárky. Takových autobusů bude mít s novými vozy SAD Žilina v příměstské dopravě 43 kusů.

"Jsme nesmírně rádi, že se nám podařilo opět v tento předvánoční čas společně se Žilinským samosprávným krajem investovat finanční prostředky do nových autobusů Iveco Crossway. Zajišťujeme dopravu v tomto regionu již více než 70 let a modernizací vozového parku, neustále zvyšujeme kvalitu poskytovaných služeb a podporujeme tak rozvoj veřejné dopravy v Žilinském kraji. Věříme, že cestující budou s novými autobusy, které jim zaručí komfort a pohodlí během cestování, spokojeni“, uvedl Peter Pobeha, generální ředitel společnosti SAD Žilina.

Vánoční dárek SAD Žilina: Nová Iveco Crossway
Třicet nových autobusů Iveco Crossway dorazilo do SAD Žilina před Vánoci 2021. Foto SAD Žilina