UNITED BUSES spustí mezinárodní linku České Budějovice - Linz - Bad Füssing

V sobotu 16. října propojí České Budějovice, Český Krumlov a Lipensko s rakouským Lincem a lázněmi Bad Füssing autobusová linka. Pojede každou sobotu.
V sobotu 16. října propojí České Budějovice, Český Krumlov a Lipensko s rakouským Lincem a lázněmi Bad Füssing autobusová linka. Pojede každou sobotu.
Provozovatel sítě vnitrostátních dálkových autobusů UNITED BUSES od soboty 16. října 2021 spouští svou první mezinárodní autobusovou linku. Pojede z Českých Budějovic, přes Český Krumlov a Lipensko do rakouského města Linz a německé lázeňské obce Bad Füssing.

"Novou, mezinárodní autobusovou linku zavádíme s cílem rozšířit turistickou dostupnost Českobudějovicka směrem na Lipensko, do oblíbeného rakouského města Linz a jihočechy hojně vyhledávaných lázní Bad Füssing ležících na hranicích Rakouska a Německé spolkové republiky. Přímé autobusové spojení výrazně zjednoduší cestování za relaxací, zábavou i výlety. Trasování linky je navrženo také s cílem zlepšit dopravní spojení Lipenska s rakouským Lincem," uvedl Karel Bílý, majitel UNITED BUSES.

Autobus bude vyjíždět z Českých Budějovic, z Mariánského náměstí každou sobotu v 7 hodin ráno. Po trase zastaví také v Českém Krumlově, Černé v Pošumaví, Frymburku, Lipně nad Vltavou, Vyšším Brodě a Rožmberku nad Vltavou. Do Lince dorazí v půl desáté dopoledne, do Bad Füssingu spoj přijíždí chvilku před jedenáctou hodinou dopoledne. V opačném směru do Českých Budějovic bude autobus odjíždět v 16:30 z Bad Füssingu, respektive v 17:50 z Lince.

Ceny jednosměrných jízdenek z Českých Budějovic do Lince, nebo Bad Füssingu začínají na 238 korunách, z Českého Krumlova na 200 korunách. Senioři, děti a studenti mohou v jednom směru cestovat již od 138 korun. Všechny spoje na lince jsou povinně místenkové. Jízdenky na nové spoje jsou již v prodeji v eshopu dopravce v průběhu dvou dnů i v partnerských prodejců IDOS a AMSBus.

Na linku jsou nasazovány luxusní dálkové autokary prémiových značek. Vozy jsou vybaveny prostornými sedadly s bezpečnostními pásy, dostatkem místa pro nohy cestujících, prostorným zavazadlovým prostorem i klimatizací.