Tyrková sbírka v Ostravě byla opět úspěšná
Pro Tyrkysovou sbírku využívá DPO také svůj double decker. Foto DPO

Do kasiček a koupí Tyrkysových jízdenek Ostravané přispěli 150 tisíci korunami na splnění devíti projektů.
Reklama
Do kasiček a koupí Tyrkysových jízdenek Ostravané přispěli 150 tisíci korunami na splnění devíti projektů.
TyrkysOVA!!! sbírka přinesla za celou dobu své existence výtěžek přes 550 tisíc korun. I letošní ročník byl  i přes nelehkou dobu mimořádný v solidaritě cestujících Dopravního podniku Ostrava (DPO). Zapojili se v týdnu od 15. do 19. listopadu 2021 prostřednictvím finančních darů do kasiček, které měli dobrovolníci v dopravních prostředcích DPO a na zastávkách MHD v Ostravě. Cestující mohli přispívat i koupí unikátních Tyrkysových jízdenek v mobilní aplikaci MojeDPO. Speciální Tyrkysová jízdenka v ceně 50 korun je k dispozici celoročně. Peníze poputují na transparentní účet Nadačního fondu KŘÍDLENÍ a pomohou místním neziskovkám.

Slavnostní vyhlášení vybrané částky proběhlo 25. listopadu na akci Advent plný KŘÍDLENÍ. V minulých letech se povedlo za vybrané peníze podpořit například aktivity pro seniory nebo autistické děti.

 „V těchto dnech je velmi cenné to, co lidi spojuje. Moc proto děkujeme za podporu DPO, Statutárnímu městu Ostrava a občanskému sdružení S.T.O.P. Díky patří cestujícím stejně jako dobrovolníkům, letos nejvíce z řad studentů. Podpora půjde na devět projektů místních neziskovek, jsou pestré a všechny smysluplné. TyrkysOVA!!! sbírka i jízdenka jsou výjimečné záležitosti, které žádné jiné město nemá. Vytváří prostor pro dobro,“ uvedla Lucie Houthoofdtová z Nadačního fondu Křídlení.


Tyrková sbírka v Ostravě byla opět úspěšná
Slavnostní vyhlášení vybrané částky proběhlo 25. listopadu 2021 na akci Advent plný KŘÍDLENÍ. Foto DPO