První kompozitní autobus Ebusco získal certifikát EU

Nizozemská společnost získala pro svůj lehký autobus Ebusco 3.0 typové schválení a může být registrován a uveden na trh v kterémkoli státě EU.
Nizozemská společnost získala pro svůj lehký autobus Ebusco 3.0 typové schválení a může být registrován a uveden na trh v kterémkoli státě EU.
Model Ebusco 3.0 s karosérií z kompozitu vyztuženého uhlíkovými vlákny úspěšně splnil evropské požadavky pro schválení typu vozidla. Dokazuje to, že splnňuje všechny ekologické, výrobní a bezpečnostní normy platně v EU a vozidlo může být registrováno a uvedeno na trh ve všech členských státech.

Evropský certifikát může podpořit prodeje modelu 3.0, který debutoval na výstavě Busworld v Bruselu v roce 2019 a získal "Innovation Label“, a mezinárodní expanzi nizozemské společnosti Ebusco. Kromě několika kusů vozů předených k testování si zatím objednal 39 těchto autobusů Transdev Nederland. První sériově vyrobené kusy kompletně vyrobeny v Deurne na jihu Nizozemska mají být předány jejich budoucímu majiteli v následujících týdnech.

Ebusco 3.0 díky výrazně lehčí karosérii z kompozitu dokáže na jedno nabití trakčních lithium-železofosfátových baterií integrovaných do podlahy ujet až 575 kilometrů. Jejich životnost odhaduje výrobce na 25 let.

Generální ředitel Peter Bijvelds označil získání typového schválení EU za důležitý milník a zdůraznil, že Ebusco 3.0 je prvním autobusem s kompozitní karoserií, který tento certifikát získal. Ebusco dosud dodalo svým zákazníkům v sedmi různých evropských zemích 346 čistě elektrických autobusů, ale zaměřuje se také na americký trh.