První double deckery Euro 6 v Malajsii jsou od Volvo Buses

Volvo Buses dodává 90 kusů vůbec prvních dvoupodlažních autobusů s přísnou emisní normou do hlavního města Kuala Lumpur. V zemi aktuálně platí norma Euro 3.
Volvo Buses dodává 90 kusů vůbec prvních dvoupodlažních autobusů s přísnou emisní normou do hlavního města Kuala Lumpur. V zemi aktuálně platí norma Euro 3.
Volvo Buses dodala 90 kusů prvních malajských dvoupodlažních autobusů Euro 6 státní společnosti Prasarana Malaysia Berhad (Prasarana), která patří k největším provozovatelům veřejné dopravy v Malajsii. Její dceřiná společnost Rapid Bus Sdn Bhd nyní provozuje autobusy v hlavním městě Kuala Lumpur.

"Jsme rádi, že můžeme jako první představit technologii Euro 6 v Malajsii. Aktuální nařízení o emisích vozidel v této zemi je Euro 3, ale náš partner Prasarana se zavázal ke snížení úrovně emisí zakoupením našich dvoupatrových autobusů Volvo B8L Euro,“ říká Mats Nilsson, ředitel Volvo Buses Region APAC Central. Péče o životní prostředí je jednou ze základních hodnot Volvo Buses

12metrové dvoupodlažní autobusy Volvo nabízení prostor pro až 110 cestujících a jednoho vozíčkáře a jsou podle prezidenta a generálního ředitele Prasarana pro jejich potřeby ideální, Rapid Bus s novými autobusy očekává nárůst cestujících o 10 % až 20 %.  

Podvozek Volva B8L se vyrábí ve švédském Borås. Prošel testováním v Hongkongu a ve Velké Británii. Je poháněn motorem Volvo D8K a s nižší hmotností, užším poloměrem otáčení a s novými nápravami a odpružením má lepší jízdní vlastnosti, uvádí Volvo Buses.

Double deckery montované v Malajsii místní společností Pioneer Coachbuilders Sdn Bhd mají výkon 350 koní. Nástavbu vysokou 4,2 metru s kapacitou 110 cestujících dodává Gemilang Coachwork Sdn Bhd. Autobusy jsou vybaveny rampami pro vozíčkáře a rodinnými sedadly.

Volvo Buses se i v této zakázce zaměřil na bezpečnost, součástí standardní výbavy je několik funkcí, Electronic Stability Control (ESP), Electronic Braking Systems (EBS) a omezovač zrychlení. Podvozek je vybaven telematickým systémem Volvo Buses, který umožňuje provozovatelům datům o vozidlech v reálném čase.


První double deckery Euro 6 v Malajsii jsou od Volvo Buses
Volvo Buses dodalo do Malajsie první double deckery Euro 6. Foto Volvo Buses