Olomouc zůstává u značky Solaris

Deset nových autobusů Solaris Urbino nahradí do roku 2022 nejstarší vozy ve flotile Dopravního podniku města Olomouce.
Deset nových autobusů Solaris Urbino nahradí do roku 2022 nejstarší vozy ve flotile Dopravního podniku města Olomouce.
Zakázku „Nákup plně nízkopodlažních autobusů pro DPMO, a.s. pro roky 2021-2022“ vyhlášenou na konci října 2020 získal Solaris Bus & Coach. Vyplývá to ze zveřejněné uzavřené smlouvy.

5 kusů autobusů Solaris Urbino 12 a 5 kloubových Solaris Urbino 18 dodá během dvou let a nahradí nejstarší vozy od stejné značky.

Dva sólo a dva kloubové nové autobusy přijedou do Olomouce nejpozději do 30.11.2021 a zbývající v první polovině příštího roku. Kupní cena je dle uzavřené smlouvy necelých 72,3 milionu korun (předpokládaná hodnota byla 75,5 milionu). Druhých uchazečem byla podle informací DPMO společnost MAN Truck & Bus Czech Republic.

Nové autobusy budou mít podle požadavku DPMO uzavřenou kabinu řidiče, klimatizaci, USB zásuvky, místo pro kočárek nebo pro přepravu cestujícího na invalidním vozíku a manuálně ovládanou mechanickou vyklápěcí plošinu pro nástup a výstup. Prostor všech dveří, zadní část vozidel a prostor před vozidlem budou osazeny kamerovým systémem. Vozy budou také vybaveny automatickým sčítáním přepravovaných osob a samozřejmě vnitřními a vnějšími informačními panely a odbavovacím systémem.