Na mobilní aplikaci DÚKapka jezdí cestující už téměř tři měsíce

Osm tisích cestujících jezdí po Ústeckém kraji integrovanými autobusy, městskou dopravou, ve vlacích i lodích s jízdenkou v mobilu.
Osm tisích cestujících jezdí po Ústeckém kraji integrovanými autobusy, městskou dopravou, ve vlacích i lodích s jízdenkou v mobilu.
Aplikace DÚKapka slouží k nákupu jízdného pro cestující krajskou veřejnou dopravou - v autobusech, MHD, vlacích a lodích po celém kraji.

Spuštěním aplikace jsme vyhověli nejen velkému zájmu cestujících, pro které je cestování s jízdenkou v mobilu ideální a praktickou alternativou klasického prodeje jízdenek u pokladny či u řidiče, ale také potřebám moderního cestování a nakupování jízdenek. Spuštěním aplikace to ale nekončí, budeme dále pracovat na dalších vylepšeních aplikace pro co nejjednodušší cestování,“ řekl krajský radní Marek Hrabáč.

Nejvíce zakoupených jednotlivých i časových jízdenek bylo v květnu, kdy si cestující přes aplikaci koupili téměř šest tisíc jednotlivých jízdenek a 315 jednodenních síťových jízdenek, které platí v rámci integrované dopravy po celém kraji. Nárůst je dán také probíhající turistickou sezonou na linkách DÚK, kdy se nákup celodenní sítové jízdenky za 140 korun turistům vyplatí. Pro srovnání v dubnu nakoupili cestující 3 325 jednotlivých jízdenek a 186 jednodenních síťových. V meziměsíčním srovnání jde o skoro 100% nárůst. Celkem se tedy prodalo téměř 10 tisíc jízdenek za 326 tisíc korun.

Mobilní aplikace DÚKapka umožňuje kromě nákupu jízdenek také vyhledávání spojení, zobrazení aktuální dopravní situace, jako jsou mimořádnosti na trati, výluky či zpoždění nebo také zobrazení polohy spoje. Jízdenku v mobilu zaplatí cestující jednoduše platební kartou.  Až budou dopravci dostatečně technicky vybaveni kontrolovat jízdenky z mobilní aplikace strojově, bude umožněn i nákup časových vícedenních jízdenek.

Aplikaci DÚKapka vyvíjí pro Ústecký kraj společnost CHAPS a si cestující mohou stáhnout zdarma na App Store a Google Play.