Iveco Czech Republic opět mezi nejlepšími firmami v autoprůmyslu
Podnik roku 2020. Zleva: Miroslav Dvořák, viceprezident Sdružení automobilového průmyslu a předseda představenstva MOTOR JIKOV Group, David Kříž, Generální ředitel Iveco Czech Republic, a.s., Zdeněk Petzl, výkonný ředitel Sdružení automobilového průmyslu. Robert Kiml, viceprezident Sdružení automobilového průmyslu a generální ředitel Toyota Motor Manufacturing Czech Republic. Foto AutoSAP/Barbora Mráčková

Iveco i přes složitý rok 2020 obhájilo počtvrté za sebou titul Podnik roku v kategorii nad 250 zaměstnanců. Ve Vysokém Mýtě vyrobilo 4 522 autobusů.
Iveco i přes složitý rok 2020 obhájilo počtvrté za sebou titul Podnik roku v kategorii nad 250 zaměstnanců. Ve Vysokém Mýtě vyrobilo 4 522 autobusů.
Společnost Iveco Czech Republic, a.s., potvrdila pozici mezi dlouhodobě nejúspěšnějšími firmami v českém autoprůmyslu. Za rok 2020 obhájila prestižní ocenění Podnik roku v kategorii nad 250 zaměstnanců, který tradičně uděluje Sdružení automobilového průmyslu.  Do 23. ročníku této soutěže se zapojilo celkem 81 firem. V kategorii nad 250 zaměstnanců to bylo 53 subjektů, v kategorii menších firem 28 společností. Firmy byly posuzovány na základě ekonomických výsledků dosažených v loňském roce. Hodnocení bylo postaveno na klíčových kritériích jako jsou hospodářský výsledek před zdaněním, přidaná hodnota na pracovníka nebo tržby v přepočtu na zaměstnance.

Přestože jsme titul Podnik roku získali již počtvrté v řadě, tento považuji za nejcennější. Rok 2020 byl totiž v důsledku pandemie nesmírně složitý. Naše firma se v dubnu a květnu zastavila na celých pět týdnů. Zbývající část roku byla ve znamení sobotních a svátečních směn, během kterých jsme doháněli ztracené směny. Nakonec se podařilo všechny objednávky splnit a dodat autobusy spokojeným zákazníkům. Toto ocenění proto patří především našim zaměstnancům za jejich úsilí, zákazníkům za jejich loajalitu a dodavatelům za profesionalitu,“ řekl David Kříž, generální ředitel společnosti Iveco Czech Republic.
 
Iveco Czech Republic, a.s., prodávající své výrobky pod značkou IVECO BUS, vyrobila v roce 2020 celkem 4 522 vozů. IVECO BUS se v loňském roce stal lídrem na trhu autobusů v České republice a zároveň potvrdil pozici absolutního lídra v segmentu meziměstských autobusů díky nejúspěšnější evropské řadě Crossway, která se vyrábí ve Vysokém Mýtě.

Iveco Czech Republic, a.s. má dlouhodobě zásadní význam pro českou ekonomiku díky významnému podílu na exportu. Je významným zaměstnavatelem v pardubickém regionu, kde zaměstnává téměř 4 000 osob a dalších zhruba 1 700 pracovních míst vytváří u českých subdodavatelů. V roce 2020 společnost obhájila stříbrnou příčku v soutěži Zaměstnavatel regionu 2020 v kategorii Zaměstnavatel roku do 5 000 zaměstnanců v Pardubickém kraji.

IVECO BUS v České republice

Závod ve Vysokém Mýtě je největším výrobním závodem IVECO BUS. Společnost Iveco Czech Republic, a. s., navazuje na více než 90 letou tradici výroby autobusů v tomto městě. Firma, známá od roku 1948 pod jménem Karosa, se již ve druhé polovině čtyřicátých let minulého století orientovala převážně na výrobu autobusů a je spojena s řadou úspěšných a dnes legendárních vozidel. Jedná se o typ 706 RTO, ale i o další řady ŠM, ŠL, ŠD, 700 a 900. Na tyto úspěšné typy navázala vozidla Crossway – nejúspěšnější meziměstský autobus současnosti. Výrobní závod doposud vyrobil více než 45 000 vozidel Crossway. Výroba dále zahrnuje vozidla typu Crossway Low Entry, Line, POP a PRO s různými typy motorů v mnoha výrobních modifikacích.

Iveco Czech Republic opět mezi nejlepšími firmami v autoprůmyslu