IT-TRANS letos virtuálně
Zpětná vazba od všech účastníků a jejich očekávání pro příští ročník IT-TRANS v roce 2022 ukazují, že osobní setkání na výstavě v IT centru v Karlsruhe je nenahraditelná. Foto IT-TRANS

Sedmý ročník celosvětové konference k digitálně propojené městské mobilitě přilákal 1 750 odborníků ze 60 zemí všech kontinentů.
Sedmý ročník celosvětové konference k digitálně propojené městské mobilitě přilákal 1 750 odborníků ze 60 zemí všech kontinentů.
Již po sedmé se uskutečnila IT-TRANS, celosvětová konference a výstava k tématu budoucnosti - digitálně propojené městské mobility. Kvůli pandemii koronaviru se od 1. do 3. prosince 2020 poprvé sešlo 1 750 odborníků ze 60 zemí interaktivně. Byli přítomni účastníci ze všech kontinentů, kteří si vyměňovali názory na aktuální výzvy v tomto odvětví a rozšířili své znalosti.

Pandemie urychlila zavádění nových technologií a současně zdůraznila význam digitalizace veřejné dopravy. „Mezinárodní odborníci na IT a mobilitu se sešli na IT-TRANS, aby diskutovali o budoucnosti městské mobility. Platforma, která má velký význam zejména v těchto nejistých dobách, kdy se zejména veřejná doprava zažívá velké otřesy. Plánovali jsme a diskutovali o tom, jak lze optimalizovat procesy pomocí chytrého softwaru, jak lze zlepšit zkušenosti cestujících a zejména v době pandemie získat důvěru a nabídnout bezpečné cestování,“ říká Britta Wirtz, výkonná ředitelka Messe Karlsruhe, která organizuje IT-TRANS společně s Mezinárodní asociací pro veřejnou dopravu (UITP). „Jsme vděční za to, že komunita IT-TRANS přijala digitální vydání tak fantasticky. Toto obchodní a informační centrum jsme vytvořili díky naší velké průmyslové síti a naší odbornosti v organizování jak obvyklých reálných, tak i digitálních akcí, ve spolupráci se znalostmi UITP jako globálního zástupce veřejné dopravy. Na naší platformě bylo rozesláno 13 600 chatových zpráv, významný počet konverzací mezi čtyřma očima prostřednictvím videohovoru a každý účastník se zúčastnil průměrně čtyř relací. Zpětná vazba od všech účastníků a jejich očekávání v roce 2022 však ukazují, že osobní účast v našich výstavních halách v IT centru v Karlsruhe je nenahraditelná.“

IT-TRANS v číslech:


• 1750 odborníků ze 60 zemí na interaktivní platformě
• 250 společností, start-upů a institucí
• 13 600 chatových zpráv
• 30 konferenčních zasedání se 150 řečníky
• 29 proběhlých mítinků pro obnovení trhů a 45 virtuálních kulatých stolů