Flotila VDL v Kolíně nad Rýnem se rozroste na 113 elektrických Citea

KVB už po třetí objednala elektrické VDL Citea, tentokrát 51 kloubových autobusů SLFA-181 v provedení BRT v moderním designu.
KVB už po třetí objednala elektrické VDL Citea, tentokrát 51 kloubových autobusů SLFA-181 v provedení BRT v moderním designu.
Dopravní společnost KVB v Kolíně nad Rýnem již potřetí za sebou objednala elektrickou verzi VDL Citea od VDL Bus & Coach. Tentokrát se jedná o 51 kloubových autobusů SLFA-181 v provedení BRT. V roce 2022 po jejich dodání bude ve flotile KVB 113 autobusů VDL Citea Electric.

Jsme hrdí na další důvěru od jedné z předních německých společností v oblasti elektrické mobility. Umožňuje nám pokračovat v naší spolupráci v oblasti elektrických autobusů, kterou jsme zahájili v roce 2012. Také to ukazuje, že hrajeme Ligu mistrů, pokud jde o elektrifikaci veřejné dopravy v Německu," uvedl Boris Höltermann, výkonný ředitel společnosti VDL Bus & Coach Deutschland GmbH.

VDL Bus & Coach poprvé vybaví kloubové Citea největším akumulátorem: 525 kWh. Celá potřeba energie SLFA-181, včetně systému klimatizace, je pokryta baterií. Díky tomu jsou autobusy 100% bez emisí. Design BRT dává vozidlům inovativní charakter, kterým  přispívají k modernímu obrazu města.

Nové Citea budou použity na linkách 126, 142 a 146 na levém břehu Rýna a na linkách 151, 152, 155 a 196 na pravém břehu. Tímto způsobem bude od roku 2022 převedeno dalších sedm autobusových linek v Kolíně nad Rýnem na e-mobilitu. Citea SLFA-181 jsou nabíjeny přes noc v depu prostřednictvím pantografového sběrače na střeše a vzhledem k vysokému městskému využití také na nabíjecích stanicích na trase

100 milionů elektrických kilometrů

K principu VDL "Aiming for Zero" přispívají denně v Německu města Kolín nad Rýnem, Münster, Osnabrück, Oberhausen-Bottrop, Lipsko a Kiel. Jedná se o více než 100 vozidel se zkušeností s více než 4 miliony elektrických kilometrů ve veřejné dopravě. V nadcházejících letech budou do tohoto seznamu přidána také města/obce Plön, Völklingen, Neuss, Braunschweig, Verden a Goslar.

V oblasti elektrické dopravy působí nizozemské VDL Bus & Coach již více než 25 let. Od představení první Citea SLF-120 Electric v Ženevě, během výstavy UITP Mobility & City Transport v roce 2013, se  silně zaměřila na elektrickou mobilitu. Nedávno ujelo více než 800 elektrických autobusů značky VDL 100 milionů kilometrů. Letos představí VDL Bus & Coach novou generaci elektrických Citea.