Autobusy jako zázemí pro zdravotníky při testování na Covid-19 na Slovensku
Slovak Lines poskytla pro účely celoplošného testování bezplatně devět autobusů testování v historické části Bratislavy Staré Město. Foto Slovak Lines.

Při celorepublikovém testování na onemocnění Covid-19 na Slovensku pomáhaly autobusy Slovak Lines. Sloužily k registraci a vydávání certifikátů.
Při celorepublikovém testování na onemocnění Covid-19 na Slovensku pomáhaly autobusy Slovak Lines. Sloužily k registraci a vydávání certifikátů.
Slovak Lines poskytla pro účely celoplošného testování bezplatně devět autobusů pro testování v historické části Bratislavy Staré Město. Autobusy byly přistaveny na více odběrných místech a sloužily k registraci a vydávání certifikátů pro otestované. Do vozidel obyvatelé přímo nevstupovali. "Využití autobusu je vysoce efektivní způsob, jak pro testovací týmy zajistit vhodné a bezpečné prostředí za každého počasí," říká Pavel Labant, generální ředitel Slovak Lines. "Jsme rádi, že jsme mohli přispět k hladšímu průběhu celoplošného testování."

Slovak Lines kromě poskytnutí autobusů zajistilo i jejich důkladnou dezinfekci inovativními prostředky, obsahujícími nejnovější typ polymerové, vodou ředitelné dezinfekce PolyHMG, která kombinuje dezinfekční funkci s ochrannou - eliminuje mikroorganismy, bakterie, viry, plísně, kvasinky, řasy a zároveň zanechává povrchy dlouhodobě chráněny.

Slovak Lines nechal otestovat i všechny řidiče, kteří během víkendu zajišťovali regionální dopravu v Bratislavském samosprávném kraji . "Naši řidiči si zaslouží obdobný respekt a úctu jako tisíce dalších lidí v první linii, počínaje zdravotníky až po personál v obchodech a já jim za jejich práci a odvahu v těchto těžkých časech děkuji," dodává Pavel Labant.

Víkendového testování antigenními testy na Covid-19 se na Slovensku zúčastnilo 3 625 332 lidí. Z toho bylo pozitivně testovaných 38 359, což odpovídá jednomu procentu.

Jsme přesvědčeni, že i dopravci v České republice by byli ochotni tímto způsobem své autobusy, které stojí v depu nebo garážích z důvodu současného omezení spojů, pro účely testování zapůjčit a pomoci k řešení naší současné nepříznivé situaci s kovid.


Autobusy jako zázemí pro zdravotníky při testování na Covid-19 na Slovensku
Výsledky celorepublikového testování už více neovlivní provoz MHD, například v Bratislavě zůstává prázdninový režim. Foto DPB