Změny na linkách ČSAD autobusy Plzeň
ČSAD autobusy Plzeň na linku 55 před rokem nasadila šest nových autobusů, čtyři dvanáctimetrové MAN Lion’s City LE a dva osmnáctimetrové MAN Lion’s City 18C. Foto ČSAD autobusy Plzeň

Linky mezi Plzní, Vejprnicemi a Tlučnou jezdí o něco dříve, dálková linka do Karlových Varů má novou zastávku.
Linky mezi Plzní, Vejprnicemi a Tlučnou jezdí o něco dříve, dálková linka do Karlových Varů má novou zastávku.
V souvislosti s celostátní změnou jízdních řádů došlo k několika dílčím změnám i na linkách provozovaných autobusovým dopravcem Z-Group bus, divize ČSAD autobusy Plzeň.

K několika drobným změnám došlo u linek 55 a 66, které provozujeme pro obce Vejprnice a Tlučná, mírně upraven je i jízdní řád komerční linky Plzeň – Karlovy Vary,“ sdělil ředitel divize ČSAD autobusy Plzeň autobusového dopravce Z-Group bus Václav Königsmark

Aby linka 55 lépe navazovala na linku MHD č.24 ve Skvrňanech směr Borská pole, která naváží pracovníky na směny od 14. hodiny, jsou nově od neděle spoje č.11, č.12 a č.13 v pracovní dny uspíšeny o několik minut. Spoje číslo 11 a 12 o 5 minut, spoj č.13 o 2 minuty. Spoj č.11 nově vyjíždí ze zastávky Plzeň,CAN už v 11:30, spoj č.12 odjíždí ze zastávky Tlučná,konečná už v 11:58 a spoj č.13 vyjíždí z plzeňského centrálního autobusového nádraží (CAN) už ve 12:30.

Plzeňské ČSAD zároveň vyšlo vstříc připomínkám cestujících k rozložení spojů, které byly v ranní školní špičce přetíženy. Spoj č.54 linky 66 nyní jezdí už v 7:10 z výchozí zastávky Vejprnice,Náves a jízdní doba po jeho trase je upravena. V souvislosti s touto úpravou je o 5 minut uspíšen i spoj č.103 linky 55, který vyjíždí ze zastávky Plzeň,CAN nově v 6:55.     

Další změnou, kterou s sebou přinesla nedělní celostátní změna jízdních řádů, je úprava jízdního řádu komerční linky 440080 Plzeň – Karlovy Vary. Odpolední spoj z Karlových Varů nyní jezdí v pracovní dny v 15:50, v neděli pak z Karlových Varů vyjíždí v 17:00. Většina spojů na této trase nově obsluhuje zastávku Plzeň,Univerzita u nové konečné tramvaje č. 4 v těsné blízkosti areálu Západočeské univerzity a nákupních center na Borských polích. Jízdní řáda a možnost předprodeje jízdenek zde.

Z-Group bus, divize ČSAD autobusy Plzeň pro obce Vejprnice a Tlučná zajišťuje dopravní obslužnost na třech autobusových linkách na trase mezi Plzní, Vejprnicemi a Tlučnou. Jde konkrétně o linky 55 Plzeň-Vejprnice-Tlučná, 66 Plzeň,CAN-Plzeň,Křimice-Vejprnice a noční linku N55 Nýřany-Tlučná-Vejprnice-Plzeň. Na linkách jsou nasazeny zcela nové nízkopodlažní plně vybavené komfortní autobusy MAN Lion´s City.


Změny na linkách ČSAD autobusy Plzeň
Z-Group bus, divize ČSAD autobusy Plzeň pro obce Vejprnice a Tlučná zajišťuje dopravní obslužnost na třech autobusových linkách: 55 Plzeň-Vejprnice-Tlučná, 66 Plzeň,CAN-Plzeň,Křimice-Vejprnice a noční lince N55 Nýřany-Tlučná-Vejprnice-Plzeň. Foto ČSAD autobusy Plzeň
Změny na linkách ČSAD autobusy Plzeň