Významná zakázka na elektrické autobusy pro Vysoké Mýto
Velká zakázka pro IVECO BUS v závodě ve Vysokém Mýtě pro Nizozemsko: 102 autobusů CROSSWAY Low Entry ELEC. Vizualizace Iveco Bus

IVECO BUS vyhrála výběrové řízení na dodávku 102 autobusů CROSSWAY Low Entry ELEC pro nizozemskou dopravní společnost QBUZZ. Doplní je 38 E-WAY.

 

IVECO BUS vyhrála výběrové řízení na dodávku 102 autobusů CROSSWAY Low Entry ELEC pro nizozemskou dopravní společnost QBUZZ. Doplní je 38 E-WAY.

 

IVECO BUS zvítězila ve výběrovém řízení na dodávku 140 elektrických autobusů pro QBUZZ pro provoz veřejné dopravy v Jižním Nizozemsku  (koncesní oblasti Zuid-Holland Noord (ZHN), kde bude od prosince 2024 QBUZZ zajišťovat dalších 13 let autobusovou dopravu bezemisními vozidly. Půjde o 102 autobusů CROSSWAY Low Entry ELEC a 38 E-WAY ve variantách 10,7 a 12 metrů. Nová vozidla rozšíří stávající flotilu elektrických kloubových autobusů IVECO BUS v regionu Groningen-Drenthe a Utrecht.

Domenico Nucera, prezident Bus Business Unit, Iveco Group, uvedl: "Jsme hrdí, že můžeme hrát klíčovou roli v přechodu měst na udržitelnou veřejnou dopravu. Tato nová smlouva s QBUZZ je dalším krokem na naší společné cestě ke snížení dopadu veřejné dopravy na životní prostředí v Nizozemsku a plnění potřeb cestujících. Rádi pokračujeme ve spolupráci s QBUZZ a přispíváme k čištší a bezpečnější planetě.“

Gerrit Spijksma, CEO, QBUZZ, uvedl: "Kromě dobrých zkušeností nabídla IVECO BUS nejlepší kombinaci mezi cenou a kvalitou a to bylo pro nás rozhodující."