Vysokomýtská Mikroelektronika dobývá Jižní Ameriku

Do Chile, Argentiny, Venezuely a Uruguaye míří Mikroelektronika se svými zařízeními pro městskou hromadnou dopravu. Nový odbavovací systém do autobusů v argentinském městě Córdoba.
Reklama
Do Chile, Argentiny, Venezuely a Uruguaye míří Mikroelektronika se svými zařízeními pro městskou hromadnou dopravu. Nový odbavovací systém do autobusů v argentinském městě Córdoba.
Vysokomýtská společnost Mikroelektronika, výrobce odbavovacích systémů pro hromadnou dopravu, posiluje své postavení v Jižní Americe. V prvním srpnovém týdnu podepsala smlouvu na dodávku 800 terminálů pro odbavení cestujících pomocí bezkontaktních čipových karet pro autobusy v argentinské Córdobě. Termín dodání je listopad 2006.

K vítězství v argentinském tendru pomohla dobrá pověst, získaná například při plnění loňského a letošního kontraktu pro vybavení 5200 autobusů v Santiagu de Chile. Ten měl celkovou hodnotu 146 miliónů korun a v těchto dnech byl rozšířen o 600 bezkontaktních terminálů Camel o 200 mincovních automatů a další zařízení. Další významnou referencí je zakázka pro argentinskou Mendozu. V dubnu sem Mikroelektronika dodala 840 terminálů a nyní připravuje dalších 85 zařízení.

Velký potenciál skýtá také Venezuela, kde bude během srpna spuštěn pilotní projekt ve městě Barquisimento. Zkušební provoz bude probíhat na deseti vozidlech vybavených terminály s čtečkami čipových karet a mincovním systémem pro platbu v hotovosti. Venezuelský dopravce bude testovat také bezdrátový přenos dat včetně software pro přípravu a zpracování dat. Terminály z Mikroelektroniky úspěšně prošly homologací pro Uruguayský trh. Náročnému testování předcházely tři měsíce vývoje SW. Homologace je základním předpokladem, aby lokální zástupce společnost Siemens mohl zahájit obchodní jednání s jednotlivými dopravními společnostmi o dodávkách z Mikroelektroniky.

Vysokomýtská Mikroelektronika je jediným českým výrobcem odbavovacích systémů pro městskou i meziměstskou hromadnou dopravu. Terminály pro odbavení bezkontaktními čipovými kartami i označovače jízdenek a veškeré další modifikace odbavovacích zařízení včetně kompletních systémů s vyhodnocováním plateb v centrálách dopravců dodává dopravním podnikům v tuzemsku, v zemích EU a ze vzdálených kontinentů zejména do Jižní Ameriky. Odbavovací zařízení pochází z vlastního firemního vývoje. Společnost zaměstnává 130 lidí a v uplynulém hospodářském roce, který skončil 30.6.2006, utržila podle předběžných výsledků 365 miliónů korun a vykázala nárůst tržeb zejména díky jihoamerickým zakázkám o 82%.
TZ Mikroelektronika