Výsledky TOP CZECH TRANSPORT 2023
Pro českou laickou i odbornou dopravní veřejnosti TOP GREEN BUSem 2023 Mercedes-Benz eCitear. Foto Daimler Buses

V anketě magazínu TRANSPORT a LOGISTIKA vybrali čtenáři a odborná porota nejlepší autobusy: Setra TopClass S 516 HD, MAN Lion’s Intercity LE a Mercedes-Benz eCitaro. Celkem bylo oceněno 13 TOP užitkových vozidel.

V anketě magazínu TRANSPORT a LOGISTIKA vybrali čtenáři a odborná porota nejlepší autobusy: Setra TopClass S 516 HD, MAN Lion’s Intercity LE a Mercedes-Benz eCitaro. Celkem bylo oceněno 13 TOP užitkových vozidel.

Čtenářská anketa CZECH TOP TRANSPORT, zaměřená na nákladní vozy, autobusy a návěsy, se po dvouleté pauze vrátila v pozměněném formátu přizpůsobeném současné dynamické době. O vítězích se rozhodovalo ve dvou kolech. V prvním vybírali z téměř sedmdesáti modelů výhradně čtenáři a fanoušci trojici finalistů. Ve druhém kole se do hlasování zapojila i odborná porota, složená jak z předních motoristických publicistů, z nichž někteří naši republiku zastupují v prestižních mezinárodních motoristických porotách, tak ze zástupců oborových organizací a našich partnerů. Porota měla ve finálním hlasování větší váhu. Autobusy s rozdělením na dvě kategorie dostaly větší prostor a nově jsou zavedeny tři „zelené“ sekce. Celkem se vybíral TOP vůz ve třinácti kategoriích a je tak i třináct vítězů.

Letos se vůbec poprvé hlasovalo výhradně elektronickou formou na webu www.transport-logistika.cz nebo nominovaných značek a partnerů. Výsledkem byl skoro o 20 procent vyšší počet hlasů než v posledním ročníku. „Ukázalo se, že je zde poptávka po tomto druhu ankety, která má za úkol zviditelnit dopravní techniku, a zájem hlasujících nám to jenom potvrdil, že budeme pokračovat i nadále,“ říká Michal Štengl, předseda poroty a šéfredaktor magazínu Transport a Logistika.

TOP TRUCK
DAF NGD XG+ FT

TOP BAU TRUCK
Scania XT

TOP LIGHT TRUCK
MAN TGL 12.220

TOP VAN
Iveco Daily

TOP LIGHT VAN
MAN TGE Light Van

TOP PICK-UP
Ford Ranger Raptor

TOP CITY BUS
MAN Lion’s Intercity LE

TOP BUS
Setra TopClass S 516 HD

TOP TRAILER
Schwarzmüller Power Line

TOP BAU TRAILER
Schwarzmüller Thermomulde

TOP GREEN TRUCK
Mercedes-Benz eActros

TOP GREEN VAN
Volkswagen ID. Buzz Cargo

TOP GREEN BUS
Mercedes-Benz eCitaro