Výsledky dopraváckého volejbalového turnaje 2021
Letos si hráči odvezli tyto medaile. Foto ZDAR

Zlaté medaile si ze Žďáru nad Sázavou v sobotu 11. září odnesla družstva TJ Žďár nad Sázavou, ZDAR a ČSAD Frýdek-Místek.

Zlaté medaile si ze Žďáru nad Sázavou v sobotu 11. září odnesla družstva TJ Žďár nad Sázavou, ZDAR a ČSAD Frýdek-Místek.

Další, už 28., ročník, volejbalového turnaje o poháry ministra dopravy, Sdružení ČESMAD BOHEMIA a Jana Pernera, je minulostí. V sobotu 11. září se ve Žďáru utkalo šestnáct družstev ve třech výkonnostních kategoriích. A zde máme výsledky:  

Pohár ministra dopravy (A):

1. TJ Žďár nad Sázavou
2. Družstvo VIP
3. ČSAD Uherské Hradiště
4. Institut Jana Pernera

Na turnaji v roce 2019 (v 2020 se z důvodu covid-19 neuskutečnil) získalo zlato družstvo VIP, TJ Žďár byla na místě třetím. Letos se pořadí vyměnilo. Institut Jana Pernera po minulém vítězství ve druhé výkonnostní skupině přestoupilo o kategorii výš a zde se letos umístilo na čtvrtém místě.

Pohár Sdružení ČESMAD BOHEMIA (B)

1. ZDAR

2. Město Žďár nad Sázavou
3. Plzeňské městské dopravní podniky
4. Ředitelství silnic a dálnic

Družstvo místní dopravní společnosti ZDAR obhájilo první místo, ale na rozdíl od roku 2019 ve druhé výkonnostní skupině, do které se posunulo právě díky minulému úspěchu v kategorii o pohár Jana Pernera (C). Příští rok tak má šanci na zlato v kategorii téměř profesionální (A). Kromě pochvaly hráčů si velké poděkování zaslouží ZDAR za přípravu a zabezpečení turnaje!   

Pohár Jana Pernera (C)

1. ČSAD Frýdek Místek

2. OLTIS Group
3. SHERLOG-Secar Bohemia
4. Ministerstvo dopravy
5. STUDENT AGENCY
6. SFDI
7. Centrum dopravního výzkumu
8. Kontron Transportation

V kategorii C získalo zlatou medaili družstvo ČSAD Frýdek-Místek, které naposledy skončilo na 13. místě. Jak se zdá, třináctka přinesla štěstí a letos se posunulo na nejvyšší stupeň. Stříbrný OLTIS Group byl v roce 2019 na čtvrtém místě o kategorii výš. 

Letošní turnaj se opět vydařil, a hráčům přálo i počasí. Poděkování patří nejen společnosti ZDAR, ale také domácí tělovýchovné jednotě TJ Žďár. Ta propůjčuje své volejbalové kurty Na Rybníčku a zabezpečuje turnaj po sportovní stránce.

K turnaji se ještě vrátíme s fotodokumentací. Dvorním fotografem, který zachycuje sportovce při jejich výkonech na kurtech (i mimo ně), je Pavel Pinkas. I jemu patří velké poděkování.

Busportál

Výsledky dopraváckého volejbalového turnaje 2021
První místo v kategorii A - Pohár ministra dopravy si odneslo družstvo TJ Žďár nad Sázavou. Stříbrnou medaili získalo družstvo VIP a bronzovou ČSAD Uherské Hradiště. Foto Pavel Pinkas
Výsledky dopraváckého volejbalového turnaje 2021
Kategorii B ovládli hráči v dresech ZDAR. Získali pohár Sdružení ČESMAD BOHEMIA. Druhé místo Město Žďár a třetí PMDP. Foto Pavel Pinkas
Výsledky dopraváckého volejbalového turnaje 2021
ČSAD Frýdek-Místek vybojovalo zlato v kategorii C a získalo pohár Jana Pernera. Na druhém místě se umístilo družstvo OLTIS Group a na třetím SHERLOG. Foto Pavel Pinkas