Volejbalový turnaj „O pohár ministra dopravy ČR“
Letos čekají na vítěze volejbalového turnaje ve Žďáru nad Sázavou tyto medaile. Foto ZDAR

Příští víkend se ve Žďáře nad Sázavou utká pod vysokou sítí 17 týmů, které spojuje dopravní téma. Letos se turnaj koná už po devětadvacáté.
Příští víkend se ve Žďáře nad Sázavou utká pod vysokou sítí 17 týmů, které spojuje dopravní téma. Letos se turnaj koná už po devětadvacáté.
Turnaj proběhne ve dnech 9. až 11. září. Za příznivého počasí na volejbalových kurtech TJ Žďár nad Sázavou „Na Rybníčku“, pokud ale počasí organizátorům nepřeje, utkání se odehrávají v tělocvičně 5. ZŠ a ve sportovní hale „Bouchalky“. Po náročném dni čeká všechny soutěžící v Sokolovně ve Žďáru nad Sázavou zakončení v podobě společenského večera. Zde se také vyhlašují výsledky, na vítěze čeká putovní pohár, pro ostatní umístěné pak dárkové koše a věcné dary, pořízené za podpory sponzorů. Pro všechny je připravena večeře formou rautu, doprovodný program a nakonec zábava při hudební produkci.

Turnaj ve volejbale je od svého vzniku určený pro všechny firmy a státní instituce, které spojuje jedno společné – dopravní problematika. Letos je opět potvrzena zahraniční účast – po covidové pauze dorazí družstvo z Německa. Soutěží se ve třech výkonnostních kategoriích: profesionální, poloprofesionální a amatérská. Celé klání probíhá pod záštitou Ministerstva dopravy ČR.

Letos se do turnaje přihlásilo 17 družstev:

REGIOJET
ČSAD Uherské Hradiště, a.s.
Institut Jana Pernera, o.p.s
Kontron Transportation, s.r.o.
Město ZR
Ministerstvo dopravy ČR
OLTIS Group, a.s.
Plzeňské měst. dopr. Podniky, a.s.
TJ Žďár nad Sázavou, z.s.
VIP
ZDAR, a.s.
SHERLOG SE
Ředitelství silnic a dálnic ČR          
WNA Magdeburg, Deutschland
ČSAD Frýdek Místek
Ředitelství vodních cest ČR
RUNWAY, Roman Javorček

O organizaci a hladký průběh turnaje se starají hlavní organizátoři ZDAR, a.s. a TJ Žďár nad Sázavou. Celou akci dokumentuje pomocí fotografií Pavel Pinkas.

Letošními sponzory jsou Město Žďár nad Sázavou, Středočeská asociace dopravců ADSSS, Sdružení pro dopravní telematiku, ČESMAD BOHEMIA a EWT spol. s r.o.

Partneři:
Ministerstvo dopravy ČR
REGIOJET
Kraj Vysočina
SCANIA

Mediálním partnerem je Busportál (historicky můžete na našem webu dohledat dokumentaci turnaje od roku 2003).

Turnaje se v minulosti zúčastňovali hráči, které bylo možno v následujících letech vidět i v české volejbalové extralize. Velice populární byl i pro činovníky a funkcionáře ČVS a samozřejmě i pro Ministerstvo dopravy ČR.