Veletrh CZECHBUS letos bude podruhé v Letňanech
CZECHBUS 2021 se připravuje. Foto TURANCAR CZ

Od 23. – 25. listopadu 2021 na 10. jubilejním veletrhu autobusové dopravy v Praze Letňanech představí výrobci své novinky po dvou letech.  Přípravy jsou v plném proudu.
Od 23. – 25. listopadu 2021 na 10. jubilejním veletrhu autobusové dopravy v Praze Letňanech představí výrobci své novinky po dvou letech.  Přípravy jsou v plném proudu.
Na tiskové konferenci k letošnímu ročníku veletrhu, která proběhla 12. května na výstavišti PVA v Letňanech, potvrdil za organizátora veletrhu společnost ABF výkonný ředitel a místopředseda představenstva Martin František Přívětivý, že po náročném období se podzimní sezóna veletrhů připravuje. Podporu veletrhu vyjádřil Viktor Wiesner, ředitel společnosti TURANCAR CZ, výhradního dovozce autobusů ISUZU do České republiky.

Veletrh návštěvníkům nabízí technologické novinky a trendy v sekcích autobusů, hromadné dopravy, garážové nebo servisní techniky, možnost osobního setkání s vystavovateli a zástupci renomovaných značek, ale také interaktivní program.  Již podruhé ve své historii se akce uskuteční v prostorách letňanského výstaviště, které svými parametry a komfortem zásadně přispělo k růstu veletrhu.

Výroční desátý CZECHBUS bude nabitý zejména novými modely autobusů a nepřeberným množstvím příslušenství. Tradičně nabízí také pohled do sekce alternativních druhů pohonných hmot nebo souvisejících služeb, jako jsou finance, pojištění, související marketingové aktivity nebo vzdělávání v oboru,“ říká výkonný ředitel organizátora, společnosti ABF, Martin František Přívětivý. Jako součást veletrhu je proto plánován také odborný doprovodný program, který přinese cenné informace pro provozovatele i zaměstnance hromadné dopravy, představí možnosti vzdělávání řidičů, semináře a workshopy nebo portfolio odborné literatury i pohled do organizace a řízení dopravy a další zajímavosti.

Do 31. července se také mohou vystavující firmy přihlásit k účasti za zvýhodněných cenových podmínek. Věříme, že i vzhledem k tomu, že půjde o jeden z mála veletrhů, které se letos uskuteční, většina výrobců a dodavatelů z oboru přijede.

CZECHBUS 2021 získal opět prestižní záštitu Hospodářské komory České republiky. A jistě budou následovat, tak jako v minulých letech, i další. V roce 2019 přijaly nad veletrhem záštitu Ministerstvo dopravy, Ministerstvo průmyslu a obchodu, Svaz průmyslu a dopravy,  ČESMAD Bohemia, ROPID, Svaz měst a obcí, Pražská integrovaná dopravy, Sdružení pro dopravní telematiku, Hlavní město Praha a Dopravní podnik hlavního města Prahy.

Součástí tiskového brífinku bylo představení tří nejprodávanějších modelů autobusů společnosti TURANCAR CZ - ISUZU Novo Ultra, VISGO Hyper a NovoCiti Life - na venkovním prostranství před Vstupní halou I.

Připomeňme zajímavou propagační akci prvního ročník veletrhu CZECHBUS v roce 2011, kdy TURANCAR zavěsil autobus ISUZU na jeřáb, který visel ve výšce 50m nad výstavištěm v Holešovicích. Od té doby se TURANCAR aktivně podílí na propagaci veletrhu.
Největší expozici první rok měly značky Scania a Solaris.

Veletrh CZECHBUS letos bude podruhé v Letňanech
Veletrh CZECHBUS letos bude podruhé v Letňanech
Výkonný ředitel a místopředseda představenstva ABF Martin František Přívětivý potvrdil na tiskové konferenci 12. května, že se CZECHBUS 2021 uskuteční.
Veletrh CZECHBUS letos bude podruhé v Letňanech
Podporu veletrhu vyjádřil Viktor Wiesner, ředitel společnosti TURANCAR CZ. TURANCAR se veletrhu pravidelně každoročně účastní, ale také ho po celou dobu jeho trvání aktivně podporuje.
Veletrh CZECHBUS letos bude podruhé v Letňanech
ISUZU Novo Ultra, VISGO Hyper a NovoCiti Life na venkovním prostranství před Vstupní halou I na PVA v Letňanech.