V neděli vyjíždí nová víkendová mezinárodní autobusová linka
Tisková zpráva Z-Group Bus

V neděli 12. června poprvé vyjíždí nová mezinárodní autobusová linka na trase Ostrava - Havířov - Třinec - Ustroň - Wisla – Jaworzynka, jejíž start byl v březnu kvůli komplikacím na polské straně odložen. 
V neděli 12. června poprvé vyjíždí nová mezinárodní autobusová linka na trase Ostrava - Havířov - Třinec - Ustroň - Wisla – Jaworzynka, jejíž start byl v březnu kvůli komplikacím na polské straně odložen. 
Z Ostravy do polské Wisly a Jaworzynky každý víkend pohodlně přímým autobusem. Jezdit bude každou sobotu a neděli a o státních svátcích až do konce roku. Rodiny a výletníci ji mohou využít jak na celodenní výlet, tak i na dopolední nebo odpolední návštěvu turisticky atraktivních míst v sousedním Polsku. Autobus projede celé podhůří Polských Beskyd až na polskou stranu Trojmezí. Novou mezinárodní linku provozuje dopravce Z-Group bus. 

„Po třech měsících se podařilo vyřešit všechny formality a získat nezbytná povolení k provozu linky i na polské straně. Nová autobusová linka nabídne turistům pohodlnou cestu přímým autobusem z Ostravy, Havířova, Českého Těšína a Třince na krásný výlet do Polských Beskyd, za kulturou, za zábavou, za přírodou, “ sdělil oblastní ředitel Z-Group bus, divize Morava Jan Širc.

Nová linka pojede po trase Ostrava - Havířov - Třinec - Ustroň - Wisla - Jaworzynka. Ráno vyjede v 7:43 z Ostravy, zpět z Jaworzynky vyrazí v 15:47. Mezi Třincem a Jaworzynkou pak budou jezdit ještě další dva spoje v 11:35 z Jaworzynky a v 13:15 z Třince. Linka bude jezdit každý víkend a státní svátek. Jízdné se v obou směrech platí bohužel výhradně u řidiče, a to v českých korunách. Je možné jej zaplatit v hotovosti nebo bankovní kartou. 

Historické město Wisla a jeho okolí je jedním z turisticky nejnavštěvovanějších míst v Polsku. Městečka a obce Ustroň, Wisla, Istebna a Jaworzynka nabízí pestré vyžití. V Ustroni mohou turisté kromě samotného lázeňského města navštívit unikátní lesní ZOO park Niespodzianek s volně žijícími zvířaty, nebo využít lanovku a nechat se vyvést na Velkou Čantoryji, kde je zábavní horské centrum s lanovkou, bobovou dráhou a rozhlednou. Z Čantoryje se dá sejít po turistické stezce i do Nýdku. Ve Wisle je možné užít si vodní park Tropikana plný tobogánů, velkých bazénů a vodních atrakcí nebo sjezdovky. Milovníci běžkování zase jistě rádi navštíví sedlo Kubalonka s nepřeberným množstvím běžkařských tras. Turisté mohou vystoupit také v osadě Labajów, odkud vede nejkratší turistická stezka na Velký Stožek. Kdo nechce jít do kopce, využije sice delší, ale méně náročné turistické stezky z horského sedla Kubalonka po polských vrcholcích. V Istebné čeká turisty další aquapark přímo na úpatí hor a sjezdovky. Z konečné zastávky v Jaworzynce je to pak nejblíže na Trojmezí.