Nejlépe se vciťuje do problému, pokud se tento bezprostředně jednoho dotýká. Aktualizováno 14:30 ČTK - Stávka nebude.
Nejlépe se vciťuje do problému, pokud se tento bezprostředně jednoho dotýká. Aktualizováno 14:30 ČTK - Stávka nebude.
ČTK 14:11: Stávka v dopravě ve čtvrtek nebude, odbory počkají na další vývoj
Redakce děkuje odborářům, že se rozhodli jí nekomplikovat život. Na druhé straně mohl vzniknout zajímavý materiál o cestování v době stávky.
Hrozí-li stávka veřejné dopravy, máme několik možností. Ideální je zůstat doma (v Plzni). Tuto variantu redakce BUSportálu zvolit nemůže, protože je čtvrtek už v předstihu stanoven jako termín VH Svazu dopravy (velmi povedené). Takže jak? Původní sofistikovaná varianta dopravy byla IAD na parkoviště k zastávce autobusu PAD, s využitím příslušných dopravců příjezd na Florenc, vyřízení administrativy na vedení společnosti a přesun MHD, nejlépe metrem, do hotelu Olympik.

Pokud ovšem nepojedou vlaky, přesunou se cestující do autobusů a je tu možnost převisu poptávky (ČSAD autobusy jedou, předpokládáme VKJ taktéž a Student Agency je připravena posílit, ale Zličín jako konečnou neakceptuji). Pokud nepojede nějaká část MHD v Praze, nastane kolaps v ulicích zásluhou IAD a PAD se bude prokousávat Prahou neodhadnutelnou dobu. A co když pak bude problém se dostat MHD z Florence do Olympiku?

Takže raději IAD? Asi ano a tedy ráno raníčko, nejlépe tak po páté, odjezd.

Třeba je to všechno zbytečné a nic se zítra nestane. Vzhledem k tomu, že se pan prezident podle novinky.cz vyjádřil, že "jednání odborářů je naprosto darebné a falešné", lze očekávat, že k nějakému protestu asi na protest dojde.
3.3.2010 10:43 Dagmar Braunová
3.3.2010 11:51 Odhad BUSportálu: Vypadá to, že v tom železničáři zůstanou sami s masivní solidaritou těch ostatních.
3.3.2010 14:11 ČTK: Pojede všechno.
Vysvětlivky:
VH valná hromada
IAD individuální automobilová doprava (autem)
MHD městská hromadná doprava (tramvají, trolejbusem, autobusem MHD, metrem ...)
PAD pravidelná autobusová doprava (autobusem ne MHD)