Společnost Flix spustí autobusový provoz v Indii
FlixBus vyjíždí na 43 trhu - v Indii. Zatím ve spolupráci s pěti partnery. Foto Flix

První autobusy vyjedou již 6. února a spojí 46 měst včetně Džódhpuru, Váránasí a Luknánus s Dillí jako hlavním přepravním uzlem. Zatím navázala spolupráci s pěti partnery. Další spojení a destinace se připravují.

 

První autobusy vyjedou již 6. února a spojí 46 měst včetně Džódhpuru, Váránasí a Luknánus s Dillí jako hlavním přepravním uzlem. Zatím navázala spolupráci s pěti partnery. Další spojení a destinace se připravují.

 

Indie je s odhadovanou velikostí trhu 30 miliard eur druhým největším trhem autobusové dopravy na světě, počet online rezervací autobusových zájezdů zde výrazně roste a nabízí tak společnosti Flix obrovský potenciál pro vstup na místní trh s vlastní technologickou platformou. Zaměří se nejen na standardizaci a bezpečnost, ale také na využití moderních technologií, aby dále posunula trh, kde autobusy tvoří páteř dopravy pro miliony cestujících.

Vstupem FlixBusu do Indie otevíráme druhý největší autobusový trh světa a rozšiřujeme naši síť do Asie, a to pouhé čtyři měsíce poté, co jsme úspěšně expandovali do Chile,” říká André Schwämmlein, spoluzakladatel a generální ředitel společnosti Flix. „Pro Flix jde o obrovský krok. Pokračujeme v našem ziskovém růstu a rozšiřujeme naše portfolio o 43. zemi. Přinášíme náš osvědčený obchodní model opírající se o partnerství s místními podnikateli v dopravě. Jsem přesvědčen, že Flix poskytne Indům nový standard cestování. Technologickou špičku, která bude uživatelsky příjemná, spolehlivá a především naprosto bezpečná. Stejně jako na každém novém trhu, i v Indii usilujeme o vedoucí postavení.

Od 6. února bude Flix spojovat 46 indických měst včetně Ayodhyi, Lucknow, Dehradunu, Manali a Jodhpuru, a to na 59 zastávkách a více než 200 denních spojích. V další fázi plánuje expanzi v okolí Dillí a spustí první spoje také na jihu země. K dnešnímu dni navázala partnerství s pěti místními autobusovými společnostmi se sídlem v Dillí.

Flix reaguje na situaci na místním trhu a specifickou poptávku indických zákazníků řadou specializovaných služeb. Cílem je nabídnout všem cestujícím bezpečný a pohodlný zážitek z cestování. V Indii klade mimořádný důraz na bezpečnost silničního provozu a spolupracuje s nepřetržitým dispečinkem. Všechny autobusy ve flotile jsou mladší tří let a  jsou vybaveny řadou bezpečnostních prvků, autobusy řídí profesionálně vyškolený personál.