Softwarové nástroje pro IVECO ON poskytne ChargePoint
Portál IVECO ON poskytuje přístup k rozsáhlým informacím o chování vozového parku elektrických autobusů značky IVECO v provozu. Foto IVECO BUS

IVECO BUS a ChargePoint podepsaly dohodu o partnerství, která umožňuje IVECO BUS nabízet svým zákazníkům v Evropě pro správu vozového parku softwarové portfolio ChargePoint.

Reklama

IVECO BUS a ChargePoint podepsaly dohodu o partnerství, která umožňuje IVECO BUS nabízet svým zákazníkům v Evropě pro správu vozového parku softwarové portfolio ChargePoint.

"Zkušenosti obou společností podpoří dopravce při jejich přechodu na elektromobilitu a poskytnou ve své třídě nejlepší nabídku pro správu jejich vozového parku a infrastrukturu nabíjení", uvádějí partneři.  

Provozovatelé budou mít k dispozici údaje o stavu svých vozidel, baterií a nabíjecí infrastruktury a mohou optimalizovat svůj vozový park. To umožní proaktivní monitorování stavu nabíjení, predikci dojezdu, zefektivnění trasy a dodávek, plánování jízdního řádu a celkové zjednodušení řízení provozu vozidel. K dispozici je také funkce inteligentního řízení dobíjení a nástroj pro správu depa propojený s jízdním řádem. Tyto služby umožní optimální řízení energie dostupné pro nabíjení s následným snížením nákladů.

Nová služba rozšiřuje nabídku propojených služeb IVECO ON. Jednotlivé moduly je možné zakoupit přímo u IVECO BUS a lze je aktivovat na portálu IVECO ON. Tato nová nabídka umožňuje společnosti IVECO BUS poskytovat svým zákazníkům in-house agnostické řešení s novými a rozšířenými funkcemi a posiluje svou pozici specialisty na kompletní řešení elektrické mobility.

Partnerství mezi IVECO BUS a ChargePoint je pro naše zákazníky velmi dobrou zprávou. Nyní můžeme integrovaným způsobem nabídnout správu vozového parku z dat vozidel IVECO BUS a nabíjecích stanic, navíc k chytrému nabíjení a správě depa. Takto lze, v souladu se strategií IVECO BUS, autobusová depa spravovat pomocí jediného nástroje, a poskytovat řešení na klíč,“ řekl Marco Franza, Head of Energy Management Solutions, Iveco Group..
 
Přechod na flotily s nulovými emisemi se v celé Evropě rychle zrychluje, správci vozových parků zavádějí elektrifikaci, aby dosáhli nižších celkových nákladů na vlastnictví,“ řekl André ten Bloemendal, Vice President Europe, v ChargePoint. „Zavedení našeho cloudového řešení pro správu vozového parku s lídrem OEM autobusů IVECO BUS demonstruje náš společný závazek k elektrifikaci vozového parku v Evropě a společně přináší integrovaná řešení pro vozové parky přecházející na elektrická vozidla.”

ChargePoint sídlí v Nizozemsku. Od roku 2007 usnadňuje firmám a řidičům přechod na elektrický pohon s jednou z největších sítí nabíjení elektromobilů a komplexním portfoliem nabíjecích řešení. Cloudová předplatitelská platforma ChargePoint a softwarově definovaný nabíjecí hardware jsou navrženy tak, aby zahrnovaly možnosti pro každý scénář, od nabíjení z domova, pracoviště, parkoviště až po dopravní flotily všech typů. V současné době jeden účet ChargePoint poskytuje přístup ke stovkám tisíc míst k nabíjení v Severní Americe a Evropě.

 


Softwarové nástroje pro IVECO ON poskytne ChargePoint
Zleva: Marco Franza – ředitel zákaznického servisu pro autobusy a řešení energetické mobility, Iveco Group, Stéphane Espinasse – ředitel pro prodej produktů IVECO BUS, Philippe Grand – produktový manažer IVECO BUS Digital Services Bus, Ruud de Windt – manažer partnerství ChargePoint, Bus OEM Europe, Simonetta Camilloni – regionální Account Manager, Francie a jižní Evropa, Uwe R. Münch – ředitel ChargePoint, Bus Europe a Rich Mohr – SVP pro Severní Ameriku, bývalý globální viceprezident pro flotilu. Foto IVECO BUS