Skupina Škoda dodá další tramvaje do finského Tampere
Nízkopodlažní tramvaje Škoda ForCity Smart Artic jsou vybaveny klimatizací, vyhřívanými podlahami a dvojitými skly. Díky pohonu všech kol a robustní konstrukci umožňují bezproblémový provoz ve velmi náročných klimatických podmínkách, které ve Finsku panují. Foto skupina Škoda

V Tampere to tento týden žije nejen hokejově. Kromě českých hokejistů má důvod k oslavě Škoda Transtech Oy, dopravní podnik Tampereen Raitiotie si objednal dalších 5 udržitelných tramvají Škoda ForCity Smart Artic.

Reklama

V Tampere to tento týden žije nejen hokejově. Kromě českých hokejistů má důvod k oslavě Škoda Transtech Oy, dopravní podnik Tampereen Raitiotie si objednal dalších 5 udržitelných tramvají Škoda ForCity Smart Artic.

Společnost Tampereen Raitiotie Oy si u Škody Transtech ze skupiny Škoda objednala dalších 5 moderních a udržitelných tramvají ForCity Smart Artic. Finský provozovatel tramvají využil opci ke smlouvě, kterou s výrobcem podepsal v roce 2017. Opce má hodnotu téměř 34 milionů eur. Nyní objednané vozy jsou totožné s 20 tramvajemi dodanými v letech 2020-2021.

"ForCity Smart Artic Tampere (Tampereen Ratikka) je co do velikosti největší tramvajový vůz vyráběný v severských zemích. Kromě jeho velikosti a inteligentních funkcí je výjimečný také tím, že byl navržen ve spolupráci s obyvateli města Tampere. Vozy se v provozu osvědčily jako spolehlivé a my jsme rádi, že můžeme pokračovat v dobré spolupráci se skupinou Škoda," říká Pekka Sirviö, generální ředitel společnosti Tampereen Raitiotie Oy.
 
Škoda ForCity Smart Tampere X34 je nízkopodlažní, prostorná, klimatizovaná, moderní tramvaj navržená speciálně pro náročné severské podmínky. Obousměrná tramvaj konstruovaná pro rozchod kolejí 1435 mm je dlouhá 37,3 m, má zcela rovnou podlahu a pojme až 264 cestujících. Tramvaj je lehce přístupná i pro vozíčkáře a kočárky.

"Jsme velmi rádi, že jsme se se zákazníkem Tampereen Raitiotie Oy domluvili na dodávce pěti tramvají ForCity Smart Artic pro obyvatele Tampere. 24. května podepsaná smlouva je projevem důvěry v naši společnost a naše výrobky. Dosud se prodalo 230 vozů Artic a my věříme, že je to jen začátek úspěšného příběhu," říká Juha Vierros, jednatel společnosti Škoda Transtech Oy a doplňuje: "Tampere získává moderní, technicky osvědčené řešení, které je ideální pro náročné podmínky. Naše tramvaje nabízejí cestujícím skutečný komfort díky prvkům, jako jsou vyhřívané podlahy, dvojitá skla a klimatizace."

Tampere si již dříve objednalo dvacet tramvají s desetiletou údržbou. Původní smlouva zahrnovala také tři dodatečné opce až na 46 nových vozů.