Škoda Group oznámila novou organizační změnu

Novou Divizi Components & Bus Mobility Škoda Group od listopadu 2022 vede Petr Novotný. Vznikla sloučením dvou obchodních jednotek.

Reklama

Novou Divizi Components & Bus Mobility Škoda Group od listopadu 2022 vede Petr Novotný. Vznikla sloučením dvou obchodních jednotek.

Od 1. listopadu posílil tým vrcholového managementu Petr Novotný (50), který nastoupil na pozici President Components & Bus Mobility. Škoda Group tímto krokem zefektivňuje řízení dvou obchodních jednotek, které do této chvíle fungovali odděleně. Jejich činnost je ale vzájemně významně propojená a dohromady mají velký růstový potenciál, uvádí tisková zpráva.
 
"Rozhodli jsme se ještě více zefektivnit naši organizační strukturu a spojujeme tak řízení našich dvou obchodních jednotek Bus Mobility Solutions a Electric Systems & Components. Vedením obou jednotek je nově pověřen Petr Novotný, který má 23 let zkušeností s řízením na vysoké úrovni v nadnárodních společnostech v Evropě, Africe a Asii," říká Didier Pfleger, CEO Škoda Group.

Jednotka Bus Mobility Solutions vznikla v květnu 2021 s cílem zaměřit se na vývoj nových zelených technologií pohonu pro autobusy jako je LNG a vodík a propojení na sesterskou společnost Temsa. TOP manažerský tým Skupiny v jejím vedení posílila Tanya Altmann, ta nyní ze Skupiny odchází.  

Petr Novotný bude ve Škoda Group zodpovědný za rozvoj skupiny v oblasti kolových vozidel, na kterou se chce skupina v následujících letech zaměřit. Potenciál v tomto odvětví je zejména ve výzkumu a vývoji vodíkových pohonů, o které se v poslední době výrobci i zákazníci zajímají. Jeho druhým úkolem bude dále rozvíjet obchod v rámci produkce pohonů a trakčních motorů, které už nyní pohánějí kolejová i silniční vozidla po celém světě.
 
Petr Novotný vystudoval ekonomii na Vysoké škole ekonomické v Praze. Už během studií nastoupil do společnosti Deloitte Česká republika, kde pracoval čtyři roky na pozici Audit Senior. Následně působil dva roky v Rakousku jako vedoucí interního auditu skupiny a poté dva roky v Irsku jako finanční kontrolor společnosti Coca-Cola. Dva a půl roku získával zkušenosti ve společnosti Philip Morris International, kde působil jako manažer strategie a rozvoje podnikání pro střední Evropu v České republice a manažer financí na Slovensku. Nejvíce zkušeností získal během svého čtrnáctiletého působení ve společnosti Scania, kde nejprve řídil finanční oddělení v České republice a Německu, poté měl na starosti finanční služby pro jižní a východní Afriku a naposledy zastával tři a půl roku pozici generálního ředitele a člena představenstva společnosti Scania India.