Škoda Electric dodala kloubové trolejbusy do Ústí nad Labem

Veřejnou dopravu v Ústí nad Labem posílila flotila devíti trolejbusů Škoda 27 Tr za více než 150 milionů korun. Slavnostní představení bude 30. ledna.
Veřejnou dopravu v Ústí nad Labem posílila flotila devíti trolejbusů Škoda 27 Tr za více než 150 milionů korun. Slavnostní představení bude 30. ledna.
Plzeňská Škoda Electric dodala Dopravnímu podniku města Ústí nad Labem devět kloubových velkokapacitních trolejbusů Škoda 27 Tr. Díky bateriím budou jezdit až pět kilometrů i na trasách bez  trolejového vedení.

Trolejbusy pro Ústí nad Labem mají komfortní výbavu – cestující i řidiči například ocení klimatizaci. Vozy disponují kamerovým systémem, který sleduje dění uvnitř i vně trolejbusu, USB nabíječkami, nebo třeba systémem kneeling, kdy se v zastávce trolejbus nakloní k hraně nástupiště či chodníku a tím usnadní nástup a výstup cestujících. 

Dopravní podnik pořídil tento typ vozidel pro zajištění dopravní obslužnosti městského obvodu Střekov při plánované celkové rekonstrukci mostu Dr. E. Beneše.

Škoda Electric je tradičním dodavatelem trolejbusů pro Ústí nad Labem – poslední dodávka z plzeňské firmy se datuje z roku 2015, kdy pro tamní dopravní podnik dodala celkem 26 nových vozidel.

Škoda Electric v poslední době dodala nové trolejbusy nejen pro řadu českých měst – například Plzeň, Teplice, České Budějovice, Pardubice, Brno, Opavu, nebo Ostravu – ale i pro města v zahraničí, jako maďarskou Budapešť, Kluž v Rumunsku, Bergen v Norsku nebo Limoges a St. Etienne ve Francii.

Slavnostní představení nových trolejbusů i nových autobusů připravuje dopravní podnik na čtvrtek 30. ledna, na Mírové náměstí se můžete přijít podívat už od 8 hodin ráno (do 15 hodin). Zahájení se má zúčastnit předseda vlády Andrej Babiš.

Škoda Electric