RegioJet zahájil spolupráci s UNITED BUSES
Nová spolupráce dopravců, spoje UNITED BUSES budou jezdit pod značkou RegioJet. Foto UNITED BUSES

Síť žlutých linek se propojí se spoji provozovanými UNITED BUSES a rozšíří se o spojení z Brna do Českých Budějovic, Litomyšle, Hradce Králové, Pece pod Sněžkou a dalších míst.
Síť žlutých linek se propojí se spoji provozovanými UNITED BUSES a rozšíří se o spojení z Brna do Českých Budějovic, Litomyšle, Hradce Králové, Pece pod Sněžkou a dalších míst.
RegioJet rozšiřuje nabídku spojení, začal spolupracovat s dopravcem UNITED BUSES a prodávat jízdenky na jeho spoje. Zakoupit jde jak přestupní jízdenka z dalších vnitrostátních a mezinárodních vlakových a autobusových tras RegioJet, tak i samostatná jízdenka pouze pro trasu daného spoje provozovaného UNITED BUSES (s výjimkou trasy Český Krumlov – Lipno a zpět, kde lze koupit pouze transferovou jízdenku).

Díky spolupráci s UNITED BUSES rozšiřujeme výrazně nabídku spojení pod značkou RegioJet. Cestující mohou pohodlně na jednu jízdenku využít výhodné kombinace spojů obou dopravců – a přestupovat mezi autobusy a vlaky RegioJet například v Brně a následně na tu stejnou jízdenku cestovat s UNITED BUSES do jižních či východních Čech. Spolupráci začínáme a máme zájem o její rozšíření i na další trasy,“ říká Ivana Sachsová, ředitelka vlakové a autobusové dopravy RegioJet.

Expresní autobusové spoje UNITED BUSES nabízejí vysoký komfort autobusové dopravy a obsluhují trasy a místa, kam spoje RegioJet zatím nejezdily. Právě díky naší nové spolupráci budou mít zákazníci více možností, jak se pohodlně dostat do turisticky atraktivních míst, jako jsou například Telč, Litomyšl či Jindřichův Hradec, nebo do krajských měst České Budějovice či Hradec Králové“, dodává Josef Šelepa, ředitel pro linkovou dopravu ze společnosti UNITED BUSES.

Pod značkou RegioJet vyjedou spoje UNITED BUSES Brno – Třebíč – Telč – Jindřichův Hradec – České Budějovice a zpět, Brno – Litomyšl – Hradec Králové – Pec pod Sněžkou a zpět, Český Krumlov – Vyšší Brod - Lipno a zpět (víkendový provoz). Pokud cestující na své cestě přestupuje mezi spoji RegioJet a UNITED BUSES, je tento přestup s garancí. Znamená to buď vzájemné čekání na opožděný příjezd příslušného spoje, nebo zajištění přestupu na jiný spoj, pokud je k dispozici.

RegioJet kromě rozšiřování nabídky spojení díky spolupráci s UNITED BUSES již obnovil spojení naprosté většiny vnitrostátních a mezinárodních autobusových a vlakových linek. Autobusy RegioJet začaly opět jezdit například do Bratislavy, Budapešti, Krakova, Vídně – a to včetně vídeňského letiště Schwechat. RegioJet posílil také počet spojů na autobusové lince Praha – Berlín; v každém směru jezdí autobusy RegioJet již 5x denně. V provozu jsou také autobusové linky do Amsterdamu, Londýna, Paříže či Itálie.


Vlakové spoje jsou v provozu v plném rozsahu na trasách jak v rámci České republiky, tak na spojích Praha – Ostravsko – Košice, Praha – Bratislava či Praha – Brno – Vídeň – Budapešť. Obrovskému zájmu letos čelí také vlakové a autobusové spoje do a z Chorvatska.