RegioJet posiluje pozici na středoevropském trhu
Autobus Irizar i8.

Ve čtvrtek 4. ledna otevírá autobusovou linku Vídeň – Budapešť a zpět. Připravuje i rozšíření spojů po Německu.
Reklama
Ve čtvrtek 4. ledna otevírá autobusovou linku Vídeň – Budapešť a zpět. Připravuje i rozšíření spojů po Německu.

Šestkrát denně v každém směru začne od čtvrtka 4. ledna provozovat RegioJet nové autobusové spoje Vídeň – Budapešť a zpět. Žluté autobusy RegioJet Fun & Relax budou nově ve dvou až tříhodinovém intervalu spojovat obě metropole na Dunaji.

Linka bude provozně provázána s linkou Bratislava – Vídeň a budou na ni nasazeny špičkové autobusy Irizar ve stylu Fun&Relax s internetem zdarma a individuálními obrazovkami s možností sledování filmů či poslechem hudby v každé ze sedaček. Servis bude probíhat s  plným rozsahem palubních služeb – včetně podávání horkých nápojů zdarma a prodeje drobného občerstvení. Na palubě bude během cesty přítomna stevardka či stevard a kromě internetu zdarma a možnosti sledování filmů, dostanou cestující nabídku denního a dalšího tisku.

RegioJet novou autobusovou linkou Vídeň - Budapešť posiluje svou pozici na dopravním trhu v Rakousku a také v Maďarsku. Zejména v případě Rakouska vzroste v prosinci zásadně počet spojů, které RegioJet do a z této země vypravuje. Kromě nové autobusové linky Vídeň – Budapešť, provozuje RegioJet z a do Vídně autobusové linky do Bratislavy, Prahy a Brna. Vídeň je také zastávkou na mezinárodních autobusových linkách RegioJetu z ČR do Itálie a v letní sezóně také do Chorvatska. Z Budapešti kromě Bratislavy a Prahy jezdí autobusy RegioJet také do rumunského Aradu a Temešváru. K těmto spojům tak nyní přibude trase Vídeň – Budapešť a zpět.

RegioJet prodává jízdenky přes internet, na svých prodejních místech a pokladnách AMSBus. Ceny jízdenek začínají na 9 EUR. Ve Vídni budou autobusy odjíždět z autobusového stanoviště Wien Stadion Center (na trase metra U2) a v Budapešti pak z autobusového nádraží Kelenföld (rovněž s přestupem na metro).

Linka z Vídně do Budapešti je první vlaštovkou v obchodní strategii rozšiřování autobusových spojů na klíčových trasách mimo Českou republiku a Slovensko. Díky novým linkám do Vídně očekává RegioJet nárůst počtu cestujících v roce 2018 o více než 30 %. Připravuje i vstup na německý trh a chce se stát globálním hráčem v Evropě.

Zdroj: RegioJet