RADIM JANČURA oficiálně představil novou marketingovou značku RegioJet

Od 4.4.2016 se RegioJet prezentuje jako jednotná středoevropská síť autobusových a vlakových spojů. Autobusy RegioJet spouštějí nové vnitrostátní linky, např. do Trutnova a Jaroměře i mezinárodní linku do Lyonu či posílení spojení do Vídně, Bratislavy, Budapešti. Zároveň rozšiřují vozový park o 45 supermoderních autobusů  nové generace Irizar i8 s kompletní řadou technických novinek.
Reklama
Od 4.4.2016 se RegioJet prezentuje jako jednotná středoevropská síť autobusových a vlakových spojů. Autobusy RegioJet spouštějí nové vnitrostátní linky, např. do Trutnova a Jaroměře i mezinárodní linku do Lyonu či posílení spojení do Vídně, Bratislavy, Budapešti. Zároveň rozšiřují vozový park o 45 supermoderních autobusů  nové generace Irizar i8 s kompletní řadou technických novinek.

Od dnešního dne – 4. dubna 2016 – začíná síť žlutých autobusů využívat novou marketingovou značku RegioJet. Pod ní jsme doposud úspěšně rozvíjeli zejména aktivity v oblasti vlakové dopravy. Autobusová doprava patří k nejdůležitějším podnikatelským aktivitám skupiny STUDENT AGENCY. Naším cílem je další růst, a to jak v České republice, tak zejména na mezinárodních trzích. Proto se od dnešního dne prezentujeme jako jednotná vedoucí středoevropská síť autobusových a vlakových spojů s přepravními službami špičkové kvality pod novou marketingovou značkou RegioJet.

Žluté linky RegioJet – vedoucí Česko – Slovenská a středoevropská přepravní síť

Za první čtvrtletí letošního roku jsme našimi autobusy přepravili 1,857 milionů cestujících, což je o 14 % více než za stejné období loňského roku“, říká IVANA KAŠICKÁ, ředitelka autobusové dopravy RegioJet, člena skupiny STUDENT AGENCY a dodává: „Společně s vlaky RegioJet pak v letošním roce plánujeme přepravit na linkách v ČR, SR a do zahraničí přibližně 16 milionů cestujících.“

RADIM JANČURA, majitel skupiny STUDENT AGENCY, do které patří autobusy a vlaky RegioJet, k tomu dodává: „Podle našich plánů bude náš přepravní výkon v autobusech a vlacích v letošním roce více než 3 miliard osobokilometrů. Dosáhneme tak téměř 50 % přepravního výkonu Českých drah a určitě budeme mít vyšší celkový přepravní výkon než Železničná spoločnosť Slovensko.“

V dalších letech pak autobusové a železniční linky RegioJet plánují přepravovat více než 20 milionů cestujících ročně.

Nová značka RegioJet

Od dnešního dne vystupují žluté autobusy směrem k zákazníkům pod novou marketingovou značkou RegioJet. Společně s vlaky RegioJet tvoří jednotnou přepravní síť, která umožňuje pohodlný přestup mezi jednotlivými spoji a pod stejnou značkou nabízí kompletní síť spojení z mnoha míst v České a Slovenské republice, stejně jako do řady evropských zemí. Sít linek RegioJet tak například v České a Slovenské republice zajišťuje spojení do všech krajských měst v obou zemích a do desítek dalších destinací. Žluté linky RegioJet spojují také desítky evropských měst a v ČR, SR a Německu se aktivně rozvíjejí i ve vnitrostátní dopravě.

Značka RegioJet tak postupně střídá logo STUDENT AGENCY na autobusových nádražích, autobusech, v informačních hlášeních, na informačních a propagačních materiálech či prodejních místech autobusových jízdenek stejně jako na internetových stránkách. Během víkendu prošlo re-brandingem například autobusové nádraží Florenc v Praze či autobusové nádraží Grand v Brně. Nová marketingová značka RegioJet je také na všech autobusech Irizar i8 nové generace, které jsou aktuálně nasazovány do provozu stejně jako se postupně objevuje nejprve na  autobusech, které zajišťují provoz na klíčové lince Praha – Brno a zpět. Celý proces změny marketingové značky na RegioJet pak bude završen v průběhu následujících týdnů.  

Nové vnitrostátní i mezinárodní autobusové linky

Autobusové spoje RegioJet současně chystají další nové linky. Ve druhé polovině května by žluté autobusy měly 2x denně jezdit na zcela nové trase Praha – Hradec Králové - Jaroměř - Dvůr Králové nad Labem – Trutnov. Dále se chystá rozšíření vnitrostátní linky Brno – České Budějovice (jeden spoj v každém směru) a přidání nové zastávky – lázeňského města Třeboň. Od 18. 4. pak autobusy RegioJet vyjedou po upravené trase Praha - Humpolec - Jihlava - Želetava - Moravské Budějovice - Pavlice - Vranovská Ves – Znojmo – a to 2x denně v každém směru.

Na Slovensku RegioJet plánuje výhledově zavedení dalších autobusových linek, které jednak propojí na Slovensku další regiony s vlakovými spoji RegioJet, stejně tak zvažuje otevření dalších mezinárodních tras.

Nové destinace ve Francii a Německu

V mezinárodní přepravě pojedou žluté autobusy RegioJet od 13. 5. nově 2x týdně v každém směru na lince do francouzského města Lyon se zastávkami Basilej, Stuttgart či Strasbourg. Linka Praha – Düsseldorf bude od 18. 4. prodloužena až do Essenu, kterou budou autobusy RegioJet obsluhovat až 3x týdně. Na lince je také povolena vnitroněmecká přeprava.

Spojení do Vídně – zrychlení spojení s Prahou a více spojů do Bratislavy, Budapešti a dalších měst

Od 18. 4. představí autobusy RegioJet nový koncept provozu na linkách do Vídně. Zejména dojde k rozdělení linky na trasu Brno – Vídeň a Praha – Vídeň (expresní spojení bez zastavování v Brně). Na trase Brno – Vídeň a zpět pojede v každém směru 10 spojů (o 2 více než doposud), na trase Praha – Vídeň a zpět to bude rovněž 10 spojů v každém směru, z čehož bude 8 spojů v každém směru EXPRESNÍCH, které pojedou z Prahy do Vídně bez zastavení se zkrácenou jízdní dobou 3 hodiny 55 minut. Od 18. 4. nabídnou autobusy RegioJet nově do Budapešti a zpět celkem 6 spojů v každém směru denně (oproti stávajícím 5 spojům) a na trase do Bratislavy až 9 spojů denně v každém směru (oproti stávajícím 8). K posílení dojde také na linkách do Ženevy, Londýna či do Itálie, kde opět začnou jezdit sezónní spoje a například do Benátek pojede až 5 spojů týdně v každém směru.

Kromě těchto novinek se autobusy RegioJet dívají na další rozšíření spojení mezi Prahou a Berlínem, Kodaní a perspektivní možnost rozšíření linek do Pobaltí, Polska, na Ukrajinu nebo do Dánska a do dalších evropských zemí.

Autobusy Irizar i8 nové generace poprvé v Evropě na žlutých linkách RegioJet

V těchto týdnech se náš vozový park rozšiřuje postupně o 45 supermoderních autobusů  nové generace Irizar i8. Jedná se o nejmodernější autobusy ve střední Evropě s kompletní řadou technických novinek, díky nimž bude cestování mnohem bezpečnější a pohodlnější.

"RegioJet je první autobusová síť v Evropě, která tuto novou technologicky špičkovou generaci autobusů uvádí do provozu," říká Ivana Kašická, ředitelka autobusové dopravy RegioJet.

Úplnou novinkou v jejich výbavě je například snímač jízdy, který dokáže vyhodnotit objekt, který by mohl ohrozit bezpečnou jízdu autobusu. Pokud autobusu zablokuje cestu jiné vozidlo, ocitne se před ním překážka, nebo člověk, vozidlo ihned automaticky zabrzdí, tak aby byl náraz co nejmenší a nezpůsobil rozsáhlé škody. Systém bude zaznamenávat i bdělost řidiče. Pokud by se dostal do mikrospánku a autobus by začal zajíždět do vedlejšího jízdního pruhu, sedadlo řidiče začne vibrovat. Autobus mimo jiné snímá i styl jízdy řidiče a upozorní jej na případnou nadspotřebu. Novinky přináší i cestujícím. Ti budou mít k dispozici nový světlejší a prostornější interiér. Nejvýraznější novinkou budou tvarovaná sedadla potažená látkou a kůží. Samozřejmostí je dotyková obrazovka Molpir systému Funtoro. Změnou prošly i zavazadlové police nad sedadly.

První vozy byly zařazeny do provozu hned po Velikonocích - a to na lince Praha - Drážďany – Berlín – už s novým marketingovým logem RegioJet. Postupně se k ní přidá i expresní linka Praha - Vídeň.

Díky novým autobusům bude možné odstavit z provozu všechny starší typy, takže nově budou na pravidelných linkách všechny autobusy RegioJet výhradně ve vybavení Fun & Relax – starší typy budou nasazovány pouze jako posily, záloha či v nepravidelné dopravě.

Celkem tak flotila žlutých autobusů RegioJet přesáhla magickou hranici 200 a nyní čítá 210 žlutých autobusů.

Zdroj: Student Agency


RADIM JANČURA oficiálně představil novou marketingovou značku RegioJet
Student Agency
RADIM JANČURA oficiálně představil novou marketingovou značku RegioJet
Student Agency