První Setra TopClass 500 v České republice pro CASIA Tour&Transport
Foto: EvoBus Česká republika

Prémiový autokar Setra S TopClass S 517 HDH s panoramatickou střechou, koženými sedadly a všemi bezpečnostními prvky autobusů Daimler.
Reklama
Prémiový autokar Setra S TopClass S 517 HDH s panoramatickou střechou, koženými sedadly a všemi bezpečnostními prvky autobusů Daimler.
Česká firma CASIA Tour & Transport s.r.o. rozšířila svůj vozový park o nový exkluzivní třínápravový zájezdový autobus Setra TopClass 500. Tento model TopClass S 517 HDH je prvním vozem nové modelové řady, který byl dodán do České republiky.

Na slavnostním předání v zákaznickém centru Setra v Neu-Ulmu převzali nové vozidlo majitelé firmy CASIA Tour & Transport Lukáš Kult a Martin Prouza. Třínápravový model s novou panoramatickou střechou Topsky, světlými koženými sedadly a podlahou v dekoru dřeva bude použit v převážně na cestách do evropských zemí i v ČR.
Topclass 500 o celkové výšce 3,88 pohání OM 471 LA řadový šestiválec s výkonem 375 kW v kombinaci s automatickou osmistupňovou převodovkou GO 250-8 Powershift a sekundárním vodním retardérem Voith zajišťuje silné zrychlení a maximální účinnost paliva. Pocit prostornosti uvnitř autobusu zajišťuje vnitřní světlá výška 2100 mm s rovnou podlahou. Prosklená tónovaná střecha TopSky Panorama prodloužená o 56 cm dává interiéru nezaměnitelnou atmosféru, kde se cestující mohou pohodlně usadit na celkem 54 sedadel Setra Voyage Supreme. Sedadla nabízejí nejvyšší komfort a jsou provedena v elegantní světlé kůži s madly v dekoru dřeva, také volant je vyšperkován dřevěným obložením. Na palubě cestujícím poslouží audio/video systém pro mnohostranné možnosti zábavy v nejvyšší kvalitě obrazu a zvuku, elektrické zásuvky 220 V na každém sedadle či kuchyňka.
Z hlediska bezpečnosti je autobus vybaven nejmodernějšími asistenčními systémy, které jsou v současnosti k dispozici. Patří mezi ně Elektronický program stability (ESP), inovovaný pasivní bezpečnostní prvek pro čelní náraz Front Collision Guard (FCG), Aktivní brzdový asistent (ABA 2), Asistent jízdy v jízdních pruzích (SPA), Adaptivní tempomat (ART) a Asistent bdělosti řidiče (ATAS).
Celková koncepce TopClass 500 již nyní vyhovuje bezpečnostním a právním předpisům, které budou uplatňovány v příštích letech. To zahrnuje dodatečné požadavky na asistenční systémy od roku 2015 i směrnici ECE R 66/01, která definuje prostor pro přežití cestujících v případě převrácení vozidla, která vstoupí v platnost v roce 2017. Lehká koncepce, která umožnila snížení hmotnost karoserie o více než 150 kg, zaručuje větší výkon navzdory nižší hmotnosti.
Novou generaci TopClass 500 představila značka Setra na podzim roku 2013, představuje nový směr v designu, kvalitě, bezpečnosti a kombinuje optimální úroveň zařízení s vynikající ekonomikou. Jen krátce po úspěšném startu do sériové výroby na jaře 2014 nová vlajková loď značky Setra dostala celosvětově uznávanou pečeť kvality Red Dot Award za Product Design 2014.

Společnost CASIA Tour & Transport vznikla v roce 2012 a věnuje se vnitrostátní a mezinárodní autobusové dopravě. Vozový park je postaven na vozech Mercedes-Benz a Setra, průměrné stáří vozového parku je kolem 1 roku (průměr v zemi je 14 let). Zákazníky společnosti CASIA Tour & Transport jsou individuální skupiny z České Republiky a ze zahraničí, ale také prvoligové sportovní kluby. Pravidelně jejich služeb využívá česká hokejová federace.

Z TZ EvoBus ČR

První Setra TopClass 500 v České republice pro CASIA Tour&Transport
Foto: EvoBus Česká republika