Produktová řada IVECO BUS E-WAY s větším dosahem a flexibilitou
IVECO BUS E-Way je k dispozici s bateriemi s vyšší kapacitou pro delší dojezd nebo více cestujících. Foto IVECO BUS

Modely s nočním dobíjením jsou k dispozici s novou generací vysokoenergetických baterií NMC poskytující o 20 % více energie.
Reklama
Modely s nočním dobíjením jsou k dispozici s novou generací vysokoenergetických baterií NMC poskytující o 20 % více energie.
IVECO BUS pro své modely řady E-Way vyvinula novou generace baterií Forsee Power ZEN pro pomalé nabíjení v depu. Kapacita jednoho svazku byla zvýšena na 42 kWh. Nové vysokoenergetické baterie NMC (nikl, mangan, kobalt) poskytují provozovatelům o 20 % více energie, tj. dojezd až 300 km při maximálním výkonu 460 kWh na palubě 12 m dlouhého modelu E-WAY, nebo možnost až 5 dalších cestujících pro stejný dojezd jako předchozí generace ZEN 35. Mají také tu výhodu, že jsou také plně zaměnitelné. Tento nový formát úložiště energie pro noční nabíjení je již k dispozici pro objednávky na 12metrových modelech E-WAY a také ve verzích midibusů.

Komplexní řada E-WAY zahrnuje také verze o délce 12 a 18 m s možností rychlého nabíjení pomocí klesajícího a/nebo stoupajícího pantografu. Tyto modely napájené vysoce výkonnými bateriemi LTO (Lithium Titanate Oxide) splňují potřeby městských linek s intenzivními programy a vysokým denním počtem najetých kilometrů.

Modely E-WAY se vyrábí v závodě Rorthais ve Francii, centru excelence v oblasti elektromobility. Téměř 1 000 prodaných vozů E-WAY všech modelů funguje v 7 různých evropských zemích.