Pro společnost Flix byl rok 2022 zatím nejúspěšnější
Flix věří, že v roce 2023 dosáhne více než 20% růstu ziskových tržeb, plánuje další investice do expanze divizí FlixBus a FlixTrain. ©Flix

Od první jízdy autobusu FlixBus před deseti lety přepravil Flix SE téměř 300 milionů cestujících ve 40 zemích světa. V Evropě přepravily autobusy FlixBus a vlaky FlixTrain více než 38 milionů cestujících. Tržby byly rekordní.

Od první jízdy autobusu FlixBus před deseti lety přepravil Flix SE téměř 300 milionů cestujících ve 40 zemích světa. V Evropě přepravily autobusy FlixBus a vlaky FlixTrain více než 38 milionů cestujících. Tržby byly rekordní.

Flix SE 15. února 2023 u příležitosti 10. výročí první jízdy autobusu FlixBus oznámila rekordní výsledky. S celosvětovými tržbami přesahujícími 1,5 miliardy EUR a ziskovostí na úrovni EBITDA byl rok 2022 nejúspěšnějším rokem v její historii. Nárůst tržeb oproti roku 2021 činil 185 %. Služeb společností FlixBus, FlixTrain, Greyhound v Severní Americe a Kamil Koc v Turecku využilo více než 60 milionů cestujících. Od založení společnosti FlixBus přepravil téměř 300 milionů cestujících ve 40 zemích světa.

"Rok 2022 byl naším dosud nejúspěšnějším rokem," říká André Schwämmlein, spoluzakladatel a generální ředitel společnosti Flix. "Ukazuje se, že společnost Flix má více než kdy jindy pozici ve velmi atraktivním růstovém tržním prostředí - jsme zastánci moderní mobility, udržitelnosti a digitalizace. A to teprve začínáme."

Společnost rovněž oznámila nadějné vyhlídky na nejméně 20% růst ziskových tržeb v roce 2023 a plánuje pokračovat v investicích do expanze autobusů FlixBus i vlaků FlixTrain. Udržitelnost bude i nadále základem růstové strategie skupiny Flix Group.
     
Rekordní růst napříč všemi regiony
     
V roce 2022 dosáhla skupina Flix včetně společností FlixBus, FlixTrain, Greyhound a Kamil Koc tržeb přes 1,5 miliardy eur a zisku na úrovni EBITDA. Navzdory omezením cestování v důsledku COVID v mnoha zemích v prvním čtvrtletí roku využilo nabídky dálkových autobusů a vlaků společnosti Flix a jejích partnerů více než 60 milionů cestujících. Společnost Flix působila v roce 2022 celkem ve 40 zemích na 4 kontinentech.

"Vidíme, že všechny naše trhy se z pandemie velmi dobře zotavily. Pokračujeme v posilování naší pozice na zavedených trzích a zároveň dále rozšiřujeme naši nabídku v nových zemích, abychom umožnili ekologickou mobilitu ještě většímu počtu zájemců," říká Schwämmlein. Společnost Flix oznámila více než 20% růst tržeb v roce 2022 a pro rok 2023 očekává další růst zisku ve všech regionech.

Evropa

Společnost Flix působí ve 35 evropských zemích a obsluhuje téměř 3 000 destinací. V roce 2022 posílila své vedoucí postavení na klíčových trzích, jakými jsou Německo, Francie, Itálie či Polsko, a zároveň rozšířila svou nabídku do nových zemí, jako je Portugalsko, Velká Británie a do pobaltských států. FlixTrain zůstává vítanou a velmi atraktivní nabídkou pro zákazníky v Německu a Švédsku. Celkově přepravily společnosti FlixBus a FlixTrain v roce 2022 v Evropě více než 38 milionů cestujících.

Společnost FlixBus a její autobusoví partneři od okamžiku útoku na Ukrajinu poskytují zemi humanitární pomoc. Mobilita je pro ukrajinský lid důležitější než kdy předtím. Kromě toho, že společnost a její partneři nabídli více spojů a bezplatné jízdy pro uprchlíky, přepravili také tuny humanitárních potřeb pro lidi v nouzi. Prioritou společnosti FlixBus bylo vždy poskytovat okamžitou a nebyrokratickou pomoc, když je jí nejvíce potřeba. Společnost FlixBus vybudovala již před válkou rozsáhlou síť pro spojení Ukrajiny s Evropou. V poslední měsících rozšiřuje síť do a z Ukrajiny o další nové linky do Německa, Polska, Rakouska, Maďarska a České republiky. V poslední měsících tuto síť rozšiřuje o další nové linky z Ukrajiny do Německa, Polska, Rakouska, Maďarska a České republiky. Společnost Flix se věnuje rozvoji spojení s Ukrajinou a plánuje možnosti rozšiřovat i v roce 2023. Společnost Flix se věnuje rozvoji spojení Evropy s Ukrajinou a plánuje možnosti rozšiřovat i v roce 2023.

První česká města spojily autobusy FlixBusu v srpnu 2017. Od roku 2021 pražská pobočka FlixBusu zastřešuje kromě českého a slovenského trhu také dění v Maďarsku. Nárůst cestujících v této oblasti byl čtyřnásobný oproti roku 2021. Z 285 tisíc přepravených ve druhém a třetím kvartálu loňského roku se počet zvýšil až na 1,3 milionu cestujících v loňské letní sezoně. FlixBus na českém a slovenském trhu loni v srpnu oslavil pět let existence a 5 milionů přepravených cestujících.

 

 


Pro společnost Flix byl rok 2022 zatím nejúspěšnější
Správní rada Flix (zleva): Christoph Debus, André Schaemmlein, Daniel Krauss. ©Flix