Uchazečům o inženýrské studium na Dopravní fakultě Jana Pernera je určen dvousemestrální přípravný (nultý) ročník Dopravní fakulty Jana Pernera Univerzity Pardubice, který je součástí systému
Reklama
Uchazečům o inženýrské studium na Dopravní fakultě Jana Pernera je určen dvousemestrální přípravný (nultý) ročník Dopravní fakulty Jana Pernera Univerzity Pardubice, který je součástí systému
Uchazečům o inženýrské studium na Dopravní fakultě Jana Pernera je určen dvousemestrální přípravný (nultý) ročník Dopravní fakulty Jana Pernera Univerzity Pardubice, který je součástí systému celoživotního vzdělávání a přípravy na výkon povolání.

Cílem jednoročního studia je zopakovat, doplnit a prohloubit vědomosti získané na střední škole a připravit zájemce na přijímací zkoušky i navazující studium.

Přínosem úspěšného absolvování tohoto studia bude jak příprava na přijímací písemné zkoušky, tak i připravenost studenta na formu i obsah náročného vysokoškolského studia jak po psychické stránce a celkovou orientaci v oboru, tak zejména pro studium předmětů, které stávajícím studentům činí značné potíže.

Obsah studia

  • Fyzika (rozsah 28 hodin v letním semestru+8 hodin cvičení na vybraných typových příkladech) Mechanika hmotného bodu, mechanika tekutin, elektrické pole a ustálený elektrický proud, základy termodynamiky.
  • Matematika (rozsah 28 hodin v zimním semestru+8 hodin cvičení na vybraných typových příkladech) Úprava algebraických výrazů, elementární funkce, lineární rovnice, nerovnice a jejich řešení, kvadratické rovnice, základy analytické geometrie v rovině, základní pojmy z kombinatoriky, základy matematické logiky, čísla a jejich dělení, základy množinových operací.
  • Výpočetní technika (rozsah 12 hodin v letním semestru) Seznámení se základními požadavky na znalosti a dovednosti studentů pro předmět Informatika.
  • Jazyky (angličtina v rozsahu 12 hodin v zimním semestru) Seznámení s požadavky na obsah a rozsah znalostí požadovaných ke zkoušce v průběhu studia na vysoké škole.
  • Úvod do studia dopravy (rozsah 8 hodin v zimním semestru) Seznámení s pojetím dopravy jako uceleného technického, technologického, organizačního a ekonomického subjektu se silnými zahraničními vazbami. Seznámení se zaměřením a obsahem jednotlivých studijních oborů na Dopravní fakultě Jana Pernera.
  • Psychologie (rozsah celkem, 8 hodin v zimním semestru) Seznámení s efektivními učebními metodami a organizací času, způsoby

    Organizace studia

    Místo konání Praha 1, Hybernská 5. Zahájení studia 30. 9. 2003. Výuka je soustředěna vždy do jednoho dne (úterý) v rozsahu 8 výukových hodin, jednou za 14 dnů. (9,00 - 16,10 hod.). Semestr představuje minimálně 56 hodin, t.j. 7 výukových dnů. Ke každému předmětu posluchač obdrží podrobnější obsah výuky s doporučením literatury ke studiu.

    Podmínky pro přijetí

    Ke studiu se může přihlásit každý zájemce o studium, který splňuje podmínky pro přijetí na vysokou školu a zaplatí stanovené vložné. Přednost mají uchazeči, kteří v tomto roce neúspěšně absolvovali přijímací řízení na Dopravní fakultě Jana Pernera.

    Studijní náklady

    Náklady studia jsou hrazeny posluchači formou vložného ve výši 4000,- Kč za semestr, t.j. 8000,- Kč za celé studium.

    Bližší podrobnosti obdrží zájemci na adrese:
    Institut Jana Pernera, o.p.s., Hybernská 5, 110 00 Praha 1 tel/fax.: 224228798.
    milena.foglarova@upce.cz