Po třech letech můžete opět navštívit depo DSZO
Den otevřených dveří v roce 2019. Foto DSZO

Veřejnost bude mít příležitost prohlédnout si vozové depo zlínské a otrokovické městské hromadné dopravy po tříleté přestávce 11. června. Chybět nebudou ani tradiční jízdy historických vozidel.
Veřejnost bude mít příležitost prohlédnout si vozové depo zlínské a otrokovické městské hromadné dopravy po tříleté přestávce 11. června. Chybět nebudou ani tradiční jízdy historických vozidel.
Den otevřených dveří Dopravní společnosti Zlín – Otrokovice se intenzivně připravuje na sobotu 11. června 2022. Vozové depu bude otevřeno od 9 do 16 hodin. Návštěvníci si budou moci uvnitř areálu zblízka prohlédnout vozidla MHD, zařízení dílen, centrální dispečink a také projet ve voze MHD myčkou.

Na zvláštní lince mezi vozovým depem na Podvesné XVII a obratištěm Sportovní hala budou jezdit po celý den v půlhodinových intervalech domácí i zapůjčená historická vozidla MHD. Budou přepravovat cestující zcela zdarma. V hodinovém intervalu bude vedena zvláštní autobusová linka mezi vozovnou a Lesním hřbitovem, kde budou probíhat prohlídky s odborným výkladem. V areálu vozového depa DSZO si budou moci návštěvníci zakoupit občerstvení. Ve spolupráci s DDM Astra Zlín je připraven rovněž zábavný program pro děti.

Návštěvníci dne otevřených dveří si budou moci zblízka prohlédnout všechny typy vozidel MHD, která má DSZO ve svém současném vozovém parku: trolejbusy Tr24, Tr25, Tr26, Tr27, Tr30, autobusy Irisbus Citelis, Iveco Urbanway, Crossway, elektrobus 34 BB. Největším magnetem bývají obvykle historická vozidla: trolejbus Tr9 s vlečkou, trolejbus Tr14 a autobusy ŠM11, Š 706 RTO s vlečkou. „Přislíbená jsou i další historická vozidla – autobusy ŠL 11, ŠD 11, Ikarus 280 a trolejbus T11. Chystáme pro návštěvníky také jedno netradiční překvapení, ale to poznají až na vlastní oči,“ uvedl vedoucí údržby vozidel Josef Polách.

Srdečně zvu obyvatele Zlína i hosty ze vzdálenějších míst, aby u nás po tříleté přestávce strávili příjemný jarní den. Na své si přijdou dospělí i děti. Den otevřených dveří DSZO býval ve Zlíně po řadu let každoročně se opakující tradicí. Protiepidemická opatření posledních dvou let bohužel způsobila, že jsme museli ročníky 2020 a 2021 vynechat,“ uvedl ředitel DSZO Josef Kocháň. V předchozích letech se dnů otevřených dveří DSZO zúčastňovalo pokaždé několik tisíc návštěvníků.